Belföld

Beérkeztek az angolérettségi utolsó feladatai

rtl.hurtl.hu

2023. május 11. 12:35

Mary Poppins, macskák miatt aggódó lány és egy Cambridge-i program is szerepelt a feladatok közt.

Mary Poppins, Jane Goodall és Simon and Garfunkel is előkerült a középszintű angolérettségi feladataiban – írja az Eduline.

Az az íráskészséget felmérő, utolsó feladatrészben a diákoknak egy Cambridge-i programot kellett összeállítaniuk – melyen saját maguk és barátaik is részt vesznek –, valamint egy macskák miatt aggodalmaskodó lánynak kellett válaszlevelet írniuk. A lapnak nyilatkozó angol szaktanár szerint a diákok minden bizonnyal tudták a feladatokat, lévén idén „barátságos” tesztet kaptak, viszont a helyesíráson bukhatnak pontokat.

Ahogyan ma délelőtt mi is megírtuk, a vizsgázó diákok változatos témákban kaptak feladatokat idén: kutyák és stressz, szabadulószobák és internetelérés a hegytetőkön is volt az angol érettségiben. A teszt négy részből állt:

  • Olvasott szöveg értése (maximum 33 pont adható)
  • Nyelvhelyesség (18 pont)
  • Hallott szöveg értése (33 pont)
  • Íráskészségre (33 pont)  

Az írásbelire középszinten 60, emelt szinten pedig 70 perc áll a diákok rendelkezésére. A szóbeli vizsgákért ugyancsak legfeljebb 33 pont járhat, összesen 150 pontos az angol érettségi.  

Nyitókép: Diákok a történelem középszintű írásbeli érettségi vizsgán a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma és Kollégiumában 2023. május 10-én. Krizsán Csaba / MTI

#Belföld#érettségi#2023#angol nyelv#feladatok

Címlapról ajánljuk