Belföld

Megszólalt a kordonbontó volt nyomozó: Ha kormányoldalról érkezett feljelentés, akkor mindenképp keresték, hogyan lehet belőle bűnügyet csinálni

rtl.hurtl.hu

2023. május 10. 7:32

Csőgör Pétert abba a fogdába vitték, ahová nemrég még ő kísérte a gyanúsítottakat.

Múlt szerdán ismételten könnygázzal fújták le a rendőrök a Karmelita kolostornál a pedagógusokat érintő státusztörvény ellen tüntetőket. 

Mint arról beszámoltunk, Csőgör Péter is ott volt a tüntetők között, az egykori rendőrnyomozót a földön fekve megbilincselték, a sok könnygáz miatt kórházba vitték, ahol azonban nem vizsgálták meg. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő szerint hivatalos személy elleni erőszak gyanújával vették őrizetbe a tüntetésen.

Végül Csőgör Péter szerint

a csütörtök délutánra kitűzött meghallgatásán az ügyész azt mondta, hogy semmilyen körülmény nem merült fel, ami alapján indokolt lenne, hogy hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítsák, így a gyanúsítotti kihallgatására sem került sor, és elengedték.

Csőgör a 444-nek adott interjúban elmondta: „Nem a rendőrségre vagyok dühös, hanem azokra a rendőrökre, akik ebben részt vesznek. A rendőrség, főleg az a része, ahová én is tartoztam, talpig becsületes, normális szakemberekből áll. Ez viszont a rendőrség másik oldala, ami a semmire is alkalmatlan. Hidász Mátét úgy ütötték, hogy teljesen passzív volt, szerintem ez nem rendőrhöz méltó magatartás.”

Arra a kérdésre, hogy tapasztalt-e politikai befolyást, amikor a rendőrség kötelékében dolgozott, így válaszolt: 

Azt láttam, hogy ha kormányoldalról érkezett feljelentés, akkor mindenképp keresték, hogyan lehet belőle bűnügyet csinálni, ha viszont a kormányoldallal szemben, akkor akkor az elutasításhoz vagy megszüntetéshez kerestek érveket.
 

Nyitókép: Csőgör Péter Hadházy Ákossal. – Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

#Belföld#Karmelita#kordonbontás#fogda

Címlapról ajánljuk