Belföld

Hadházy Ákos a 2007-es kordonbontós nyilatkozatával szembesítette Orbán Viktort

rtl.hurtl.hu

2023. április 10. 12:13

Orbán Viktor 2007-es mondatait vette elő Hadházy Ákos a mostani kordonbontás kapcsán.

Egy nagyon súlyos alkotmányos jog megsértéséről van szó: korlátozzák az emberek szólás- és gyülekezési szabadságát – hangzik el abban a videóban, amit Hadházy Ákos országgyűlési képviselő tett közzé. A fentieket Orán Viktor mondta el 2007-ben, amikor a Parlament köré kordont vontak, majd a Fidesz elbontotta azt.

Orbán azt is elmondta akkor, hogy azért számolták fel a kordonokat, mert 

példát kell mutatniuk Magyarország polgárai számára.


Azt is hozzátette, a kormányzati, illetve rendőrségi önkénnyel szembe kell szállni, mert ellenkező esetben arra foguk ébredni, hogy ott tartunk, ahonnan 1989-ben elindultunk.


Hadházy a posztjában azt írta, hogy megdöbbentő, hogy mennyire precízen megfogalmazta Orbán már 2007-ben, miért kell lebontani a kordont 2023-ban. „Persze az akkori és a mostani helyzet között komoly különbségek vannak, de ezek közül csak a legkisebb baj, hogy hogyan reagáltak most a rendőrök. A propagandagépezet ugyanis már rég nem a 80-as, hanem inkább az 50-es éveket idézi. A parlament jelentősége az évek óta tartó rendeleti kormányzás miatt már papíron is kisebb, mint a Kádár-rendszerben volt”.

A képviselő szerint az ügyészség pedig „ugyanúgy nem mer fellépni a fideszes tolvajokkal szemben, mint a korrupt kommunista funkcionáriusokkal annak idején — csak most ezerszeres tétekben játszanak a fiúk”.

A Momentum képviselői és Hadházy Ákos már harmadik alkalommal tiltakoztak kordonbontással a rendeleti kormányzás, a kormányzati propaganda, a korrupció, és az ellen a szerintük hazugság ellen, hogy a miniszterelnök hivatala előtti területet azért zárták le, mert ott építkeznek.


Nyitókép: Facebook/Hadházy Ákos

#Belföld#orbán viktor#hadházy ákos#kordon#kordonbontás#rendőrség#kormányzás#rendeleti kormányzás

Címlapról ajánljuk