Belföld

Hiába nem fér bele a műsoridőbe, a TV2-nek 16 alkalommal kell beismernie, hogy hazudott Juhász Péterről

rtl.hurtl.hu

2023. március 10. 10:58

A bíróság nem fogadja el a csatorna érvelését, így muszáj lesz felolvasni a teljes közleményt. Erre egyébként valószínűleg elég lesz 10 perc is. 

A TV2 Tények című műsorának 16 alkalommal kell bocsánatot kérnie Juhász Pétertől, az Együtt korábbi vezetőjétől, amiért évekkel korábban valótlanságokat közöltek róla – írta a politikustól kapott végzésre hivatkozva a Média1.

A Tények tavaly már közölt bocsánatkéréseket ebben az ügyben, de úgy, hogy az ítéletek szövegeiből önkényesen kiragadott egyes részeket, és nem volt egyértelmű, kitől is kérnek elnézést. Emellett a műsorvezető, Váczi Gergő mellőzte a szövegfelolváskor a központozásokat, így tovább rontva az amúgy is zagyván átszerkesztett szöveg érthetőségét. 

Juhász Péter ezt követően fordult ismét a bírósághoz, kérve, hogy ezt ne fogadják el teljesítésként, azaz kötelezzék a csatornát az ítélet korrekt végrehajtására.

A Fővárosi Törvényszék ezúttal végrehajtón keresztül kényszeríti majd ki, hogy a TV2 műsora tegye közzé, hogy valótlan állításaival megsértette Juhász Péter, a felperes jó hírnévhez fűződő jogát. 

A televízió korábban azzal érvelt, hogy ha eleget tett volna a bírósági ítéletnek, és beolvasott volna mindent úgy, ahogy a bíróság arra kötelezte, nem lett volna elegendő a Tények műsorideje a szövegek ismertetéséhez. A bíróság viszont nem fogadta el kibúvónak azt, hogy hány perc a Tények műsorideje, és abba belefér-e a bocsánatkérés.

Juhász Péter és jogi képviselője, T. Tóth Balázs egyébként úgy nyilatkozott a bíróságon, hogy 

számításaik szerint körülbelül 10 perc alatt felolvasható a bocsánatkérés a Tényekben, nem igaz tehát az, hogy a teljes műsoridő ne lenne elegendő a bocsánatkérésre.

Ráadásul megelégelve a bírósági ítélet végrehajtásának szabotálását, félmillió forintos végrehajtási pénzbírságot is kiszabtak a TV2-re.

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

#Belföld#média#tv2#juhász péter#tények

Címlapról ajánljuk