Belföld

Nyomdatartozás miatt nem jelenik meg ezen a héten a Jelen

rtl.hurtl.hu

2023. február 22. 19:44

Tóth Ákos, a kiadó vezetője azt ígéri, hogy jövő héttől ismét lesz újság és a tartozásokat is kifizetik. 

Nem jelenik meg ezen a héten a Lakner Zoltán főszerkesztette Jelen című hetilap, mert az újságot mostanáig előállító nyomda úgy döntött, nem hitelezi tovább a kiadó jelentős összegű, több tízmillió forintot elérő számlatartozásait – tudta meg a Magyar Hang. A hetilap „a kollégák iránti szolidaritásból” pénteken egy négy oldalas, különálló Jelen-melléklettel jelenik meg – ezt az ideiglenesen leállt hetilap munkatársai szerkesztik.

Tóth Ákos, a kiadó ügyvezetője a Média1-nek azt mondta, hogy 

az újság a jövő héttől újra meg tud majd jelenni egy másik nyomdánál, és az eddigi nyomda felé keletkezett tartozást is rendezni fogják.

A Jelen közleménye szerint csak lapzártakor értesültek arról, hogy a nyomda már nem hajlandó tovább hitelezni. Az előfizetők néhány napos késéssel ezt a számot is megkapják majd, addig elektronikusan küldik ki nekik PDF-ben. 

Tóth Ákos azt ígérte, minden tartozást rendezni fognak, beleértve a saját munkatársaik bérét és az Ipress számláit is. Azt mondta, nem csináltak belőle titkot eddig sem, hogy vannak tartozásaik, hiszen Lakner Zoltán is beszélt erről egy interjúban tavaly.

Nyitókép: Facebook/Jelen

 

#Belföld#média#jelen#nyomda#adósság

Címlapról ajánljuk