Belföld

Tovább zabál a DK-s kisgömböc, ezúttal a Jobbik roma jelöltje lépett át a pártba

rtl.hurtl.hu

2023. március 5. 16:50

Varga Ferenc korábban arról beszélt, hogy nem akar tovább várni a csodára.

Varga Ferenc korábbi jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő Dobrev Klára és az Árnyékkormány miskolci rendezvényén, a színpadon jelentette be, hogy csatlakozik a DK-hoz, írja a párt közleményében.

Varga az Árnyékkormány nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként fog dolgozni. A párt azt írja: „A Demokratikus Koalíció üdvözli Varga Ferenc csatlakozását! Büszkék vagyunk rá, hogy újabb politikus kötelezte el magát mellettünk azért, mert úgy látja, hogy az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy kiutat találjunk a megélhetési válságból, és európai jólétben élhessünk.”

A tavalyi választáson a Jobbik roma jelöltjeként induló Varga, aki egyébként a pártnak nem volt tagja, majdnem pontosan egy hónapja jelentette be, hogy kilép a Jobbik frakciójából. Ekkor arról beszélt, hogy a Jobbik nem egy Fideszen túli alternatíva teremtésén dolgozik, ő pedig nem akar várni a csodára.

Mostani közleményében azt írta: „Amellett, hogy a magyar kormány semmit nem tesz a szélsőjobb vonulásai ellen, és hagyja, hogy egy politikai párt felemelkedjen a rasszizmus és a gyűlölet vámszedőjeként, megint arra készülnek, hogy az előttünk álló helyhatósági választásokon megvezessék a magyar cigányságot. Most, hogy Farkas Flóriánt bújtatják a börtön elől, egy új köntösbe rejtik ugyan azt a terméket, és megpróbálják értékesíteni a magyar cigányságnak.”

Azon fogunk dolgozni, hogy ebben az országban ne az döntse el, hogy ki milyen sikeres emberré fog válni, hogy hova, milyen körülmények közé született, hanem az egyén képességei és szorgalma határozzák meg a jövőbeli boldogulását

#Belföld#dk#jobbik#csatlakozás#képviselő#varga ferenc#roma

Címlapról ajánljuk