Belföld

Idegenek hordták a szemetet a honti telekre, a tulajdonosokat büntették meg nyolcmillióra

rtl.hurtl.hu

2023. február 24. 20:27

Hiába tettek feljelentést a rendőrségen, és záratták le a telekre vezető utat.

Nemrég a Híradóban számoltunk be arról, hogy 27,5 millió forintot számlázott ki egy balassagyarmati telek tulajdonosainak a kormányhivatal, amely több mint hatvan tonna illegálisan lerakott szemetet vitetett el onnan. A tulajdonosok azt állítják, sokáig azt sem tudták, hogy a nevükön van a telek, a hulladékot pedig nem ők halmozták fel.

A Blikk azt írja, hogy a Nógrád megyei Honton is hasonló eset történt: ott 178 tonnányi hulladékot vitetett el a kormányhivatal egy elhagyatott területről, majd nyolcmillió forintot számlázott ki a tulajdonosoknak. Forgács Ottó azt mondta, szülei annak idején kárpótlásként kapták a földet, összesen kilencen voltak tulajdonosok, de többen már meghaltak közülük. Az árkok, vízmosások szabdalta területet benőtte az akác és a bozót, a tulajdonosok nem foglalkoztak vele, míg meg nem tudták, hogy illegális szemétlerakó lett a telekből.

A szintén tulajdonos Tóth István szerint többször is tettek feljelentést a rendőrségen, az ügyet azonban mindig lezárták arra hivatkozva, hogy nem tudni, ki az elkövető. A telekre vezető utat a tulajdonosok lezáratták, de ez sem használt. Tóth azt mondta, nem értesítették őket arról, hogy mikor viszik el a hulladékot, ráadásul nem is hordták el az egészet, csak egy részét. A maradékot szétterítették, betakarták földdel.

Ha a tulajdonosok nem fizetik be a nyolcmilliós számlát, a kormányhivatal végrehajtást indít – írta a lap.


Nyitókép (illusztráció): MTI/Vajda János

#Belföld#szemét#telek#kormányhivatal#büntetés

Címlapról ajánljuk