Életmód

Ha ezt az öt dolgot rendszeresen tisztítja otthonában, soha nem lesz büdös

rtl.hurtl.hu

2024. április 20. 16:39

Ha nincs időnk nagytakarításra, elég ezt az öt dolgot megtisztítani otthonunkban, hogy elkerüljenek minket a rossz szagok.

Néha az embernek nincs ideje-ereje nagytakarításra egy egész hétnyi munka után, de ilyenkor is gondoskodni akar arról, hogy otthona friss és jó illatú. Ha mást nem, az ember igyekszik legalább valami alapvető higiéniát fenntartani.

Most a Fox News gyűjtött össze pár hasznos tanácsot időszűkében lévő takarítóknak. Összeszedték azt az öt helyet, illetve tárgyat, amelyek mindenki otthonában megtalálhatóak, és amelyek rendszeres takarításával garantált, hogy elkerülnek minket a rossz szagok. Íme a lista:

  1. Szemét, kukák – ezt talán magyarázni sem kell. A szemét alapból büdös, minél tovább gyűlik, annál rosszabb lesz, ezt pedig súlyosabb esetekben akár a ház másik feléből is megérezhetjük.
  2. Szőnyegek és bútorok – kiborult kávé, spagettifolt, kutyaszőr. A szőnyegek és a gyakran használt bútorok csak úgy vonzzák a szagossá váló szennyeződéseket.
  3. Hűtő – mindenki otthonának egyik legalattomosabb büdösítői a hűtőbe rakott, majd ezért, vagy azért ott felejtett kaják. Rendszeresen bizonyosodjunk meg arról, hogy épp nem rohad bent semmi.
  4. Konyhapult – ezzel nem kell sokat bajlódni. Csak győződjünk meg arról, hogy minden használat, sütés-főzés után legalább egyszer áttöröljük a konyhapultot, hogy folyamatosan tiszta legyen.
  5. Ágynemű – változó, hogy milyen gyakran mosunk hajat, illetve hogy reggel, vagy este zuhanyzunk, de az ágyunk még így is jó sok kellemetlen szagot átvesz a testünkről. Cseréljük hát gyakran az ágyneműt.

Ha pedig mindenképp biztosra akarunk menni, a frissen vágott citrom, és a diszkrét illatgyertyák is segíthetnek, hogy soha ne köszönjenek be hozzánk a rossz szagok.

Nyitókép: Pixabay

#Életmód#takarítás#otthon#büdös#szag#bútor#szőnyeg#szemét#hűtő#nagytakarítás

Címlapról ajánljuk