Belföld

Nem kötöttek CASCO-t a Dunán kigyulladt kétmillió eurós jachtra

rtl.hurtl.hu

2023. február 15. 14:25

A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen.

A Magyar Kikötő Zrt. értékesítési céllal vette meg azt a luxusjachtot, amely kedden égett óriási füsttel az Árpád híd közelében – derült ki a kikötőt üzemeltető Wiking Yacht Club közleményéből. 

A tűzoltóság már kedden eloltotta a tüzet, de ehhez az is kellett, hogy – a tulajdonossal egyeztetve – elsüllyesszék a hajót. A környéket mérgező füst lepte el

A tűz kialakulásának oka egyelőre ismeretlen – közölte a Wiking Yacht Club, amely szerint a katasztrófavédelem hivatalból lefolytatja a tűzvizsgálati eljárást, ezzel párhuzamosan pedig a belső vizsgálatok is elindultak. Személyi sérülés nem történt, a kikötő infrastruktúrája nem sérült – írták.

A hajót a Magyar Kikötő Zrt. azért vásárolta meg, hogy eladja, a tervezett értékesítési ár kétmillió euró lett volna. A jacht ugyanakkor CASCO biztosítással nem rendelkezett.

Az oltási folyamat során elsüllyesztett hajót hamarosan kiemelik, addig bójákkal tették láthatóvá. 

„A dunai hajóközlekedés, valamint a Wiking Yacht Club működése zavartalan” – közölték. A hajóroncs nem tartalmaz üzemanyagot, sem egyéb környezetkárosító anyagot, így a vízügyi igazgatóság sem biztosítja már a helyszínt.

Nyitókép: Medvegy Gábor/rtl.hu

#Belföld#casco#biztosítás#JACHT#kigyulladt

Címlapról ajánljuk