Belföld

Aki gázszivárgást vagy szén-monoxid-visszaáramlást jelent be az MVM-nél, borsos számlát kap kézhez

rtl.hurtl.hu

2023. február 12. 11:14

A szakemberek 35 ezer forintért kimentek és megállapították, hogy szakembert kell hívni.

Egymás után két éjjel is köhögésre és fejfájásra ébredt a 24.hu olvasójának családja. Gázszivárgásra vagy szén-monoxid visszaáramlására gyanakodtak, amit bejelentettek az MVM-nek. A szolgáltató szakemberei 15 percig tartózkodtak a helyszínen, ahol megállapították, hogy gázszerelőt kell hívni. A kiszállásért és a mérésért több mint bruttó 35 ezer forintot kellett fizetnie a családnak. 

Az MVM-es szakemberek azt mondták a családnak, hogy ők semmihez nem nyúlhatnak, még a konvektort sem kapcsolhatják be. Egyikük egy műszerrel körbejárt, míg a másik kitöltött egy papírt, hogy valóban van egy kis szivárgás. 

Készüléket javításig lezártuk. Fogyasztó további teendőkről tájékoztatva.

– áll a munkalapon, de a készüléket valójában az olvasó kapcsolta ki, mivel azt állították neki, hogy nem nyúlhatnak semmihez. A nő panaszt tett, de ekkor arról tájékoztatták, hogy az MVM-es szakemberek nem javítanak konvektort, még akkor sem, ha az nem működik megfelelően.

A család közben hívott egy gázszerelőt, aki ellenőrízte, hogy van-e szivárgás, de azt a választ kapták, hogy nincs, csak a készülék poros, ez okozta a fejfájást és a köhögést. A konvektort kitakarították, ezután a panaszok is megszűntek. 

A lap megkérdezte az MVM-et, hogy mit kell ilyenkor tenni: a válaszból kiderült, hogy a földgázelosztónál kell bejelentést tenni, de az egészségügyi tünetek jelentkezése miatt érdemes lehet felhívni a mentőszolgálatot is. Elmondták azt is, hogy ha a szivárgás a gázmérőnél vagy a nyomásszabályozó berendezésnél van (azaz elosztói tulajdonon), akkor azt díjmentesen elhárítják. A fogyasztói rendszerre vonatkozóan pedig megszüntetik  a veszélyhelyzetet.

Nyitókép: Róka László / MTVA

#Belföld#mvm#szénmonoxid#gázszivárgás#számla#bejelentés

Címlapról ajánljuk