Belföld

Durva bírálatot kapott Merkely Béla, kihívója félelemkeltéssel vádolja

rtl.hurtl.hu

2023. január 11. 12:18

Kemény bírálatot mondott Merkely Béláról, a Semmelweis Egyetem rektoráról Kellermayer Miklós, az orvoskar dékánja, aki jelölteti magát az idei rektorválasztáson, számolt be a 444.hu.

Kellermayer azzal kezdi a Facebookra feltöltött videóját, hogy olyan egyetemet szeretne építeni, ahol „emberközpontúság van a nyers erő helyett, együttműködés az egyszemélyes akarat helyett, szabadság a szorongás helyett és valódi alázat a megalázottság helyett”.


Szívesen csatlakozott a mostani vezetéshez, látta rajta a dinamizmust, az erőt és a hosszú távú víziót, de „a cél nem szentesíti az eszközt”.

„Elkezdtek fontosabbá válni a látványelemek, mint a valódi minőség. (...) És egyetemi közegben elfogadhatatlan, szorongást és félelmet hozó stílus ütötte fel a fejét, ami megroppantotta a Semmelweis Egyetem szellemi gerincét.” Állítása szerint „jajkiáltások sokasága” jutott el hozzá, ennél jobban azonban nem ment bele a konkrétumokba.

A lap feleleveníti: Merkely Béla 2018 óta vezeti a Semmelweis Egyetemet. 2020-ban, a koronavírus-járvány kirobbanása után lett országosan ismert. Az oltások megjelenésekor a kormány vakcinanépszerűsítő plakátkampányában is szerepelt.

Nyitókép: Dr. Merkely Béla kardiológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Semmelweis Egyetem rektora miután átvette a Széchenyi-díjat Áder János köztársasági elnöktől Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében, az Országház kupolacsarnokában 2021. augusztus 20-án. – Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#merkely béla#semmelweis egyetem#kellermayer miklós#egészségügy

Címlapról ajánljuk