Belföld

Uniós millárdok: feljelentést tesz a DK

rtl.hurtl.hu

2023. január 11. 12:55

Szerintük már egyértelműen bizonyítható, hogy kizárólag Orbán Viktor kormánya miatt nem jut hozzá Magyarország az európai uniós pénzekhez.

Hűtlen kezelés gyanújával tesz feljelentést a DK, mert „Orbán miatt ezermilliárdokat veszít Magyarország” –  közölte szerdán Rónai Sándor, a párt EP-képviselője

A közlemény szerint a napokban tapasztalta meg először Magyarország, hogy „az Orbán-kormány elmúlt 13 éves lopásai miatt tavaly felfüggesztett európai uniós pénzek hiánya milyen károkat okoz.”  

Az Erasmus-diákösztöndíjak csak az első elbukott pénzügyi tételek, az orbáni korrupció miatt még több ezer milliárd forintot fog veszíteni az ország

– írja, hozzátéve: immár egyértelműen bizonyítható, hogy kizárólag Orbán Viktor kormánya miatt nem jut hozzá Magyarország az európai uniós pénzekhez, hiszen nem teljesítik az uniós feltételeket. 


Mint ismert, 21 egyetem hallgatói eleshet a külföldi tanulást lehetővé tevő Erasmus-programtól. Az Európai Bizottság ugyanis felfüggeszti a támogatást azoknál az egyetemeknél, amelyeket a kormány az elmúlt években alapítványi fenntartásba adott, az irányító testületükbe pedig többek között politikusok, kormánytagok is beültek.

 
Nyitókép: Rónai Sándor / Facebook

 

#Belföld#erasmus#dk#hűtlen kezelés#európai unió

Címlapról ajánljuk