Belföld

Hatalmas karácsonyi bulit rendez a NER ikonikus cége, a 4iG az ország legnagyobb multifunkciós rendezvényhelyszínén, az MVM Dome-ban

Rédli BalázsRédli Balázs

2022. december 15. 5:27

Egy húszezer fős sportarénát bérelt ki a kormányközeli 4iG a karácsonyi mulatsághoz az rtl.hu-hoz eljutott levelezés alapján. A programban neves hazai fellépőket ígérnek, az éjszakába nyúló buli résztvevőit vacsorával és korlátlan italfogyasztással várják. A 4iG néhány év alatt letarolta a távközlési piacot, a legfontosabb tranzakcióikat a kormány rendre nemzetstratégiai jelentőségűvé minősíti. A rendezvény részleteiről tájékoztatást ígértek, de hiába vártuk. 

„Az MVM Dome Európa legújabb és egyik legnagyobb multifunkciós rendezvényhelyszíne” – így hirdeti magát a honlapján a több mint 100 milliárd forintos beruházásból megvalósult népligeti sportaréna. A leírásban nem fukarkodnak a dicsőítő jelzőkkel. „Az épületet innovatív, változatosan variálható terek, különleges építészeti megoldások jellemzik” – olvasható a bemutatkozásban. Az épületet épp egy éve adták át, nem sokkal később már a férfi kézilabda-Európa-bajnokság mérkőzéseit játszották benne.

Az üzemeltető szerint ez most az ország legnagyobb és legmodernebb multifunkciós rendezvénycsarnoka. „Különleges épületüzemeltetési megoldásai mellett modern hang-, fény- és vizuáltechnikai felszereltsége teszi alkalmassá nagyszabású koncertek, showműsorok, szórakoztató családi programok, vállalati rendezvények és kiállítások lebonyolítására” – sorolják. 

Tökéletes helyszín exkluzív üzleti találkozók, vállalati rendezvények lebonyolítására
 

 – vonnak mérleget.

A különleges körülményeket az rtl.hu információi szerint a NER-hez ezer szállal kötődő távközlési mamutcég, a 4iG munkatársai is vendégei is élvezhetik majd, mert a hozzánk eljutott levelezés alapján a cégcsoport az MVM Dome-ot bérelte ki a karácsonyi ünnepsége megtartására.

Neves fellépők és felső vezetői köszöntő

A tervezett program alapján az eseményt hétfőn este tartják. A kapuk este hatkor nyitnak, és a szervezők vélhetően rengeteg résztvevővel számolnak, mert a következő másfél órát a beléptetésre szánják. 

Az MVM Dome befogadóképessége az elrendezéstől függően akár több mint 20 ezer fő is lehet. 

Ennek kialakításával a megrendelő igényeihez alkalmazkodnak. A program 19:35-től indul, egy negyedórás felső vezetői köszöntővel. A leírásból nem derül ki, hogy Jászai Gellért elnök-vezérigazgató lép-e a színpadra.

Hatalmas karácsonyi bulit rendez a NER ikonikus cége, a 4iG az ország legnagyobb multifunkciós rendezvényhelyszínén, az MVM Dome-ban
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A rákövetkező két órában a meghívottaknak vacsorát szolgálnak fel, és a szórakoztatásukról is gondoskodnak. „Táncosokkal, zenészekkel sztárfellépőkkel tesszük színessé az estét” – ígérik a leírásban. Este 10-től „neves hazai zenészek” fellépése kezdődik, akik éjfél előtt DJ Whiteboynak adják át a terepet. 

A program alapján a vacsorához korlátlan italfogyasztás is jár a vendégeknek, feltéve ha üdítőt, bort vagy sört fogyasztanak. 

De lesz csocsó, casino, póker, beerpong, fotózkodási lehetőség. „A hölgyeket pedig sminkessel várjuk” – teszik hozzá. A buli hajnali kettőkor érhet véget.

Fotózni fognak, koronavírusra szűrni nem

A cégcsoporthoz tartozó Invitech honlapján egy pdf-ben egy regisztrációs tájékoztatót is találtunk, amiben egyebek mellett a házirendet, a tűzvédelmi előírásokat és a személyes adatkezelésre vonatkozó előírásokat is ismertetik. A résztvevők figyelmét felhívják arra, hogy a buliban fotózni és videózni is fognak, amiket később nyilvánosságra hoznak „a közös élmények megörökítése céljából”, valamint a 4iG csoport népszerűsítésére és bemutatására. A felvételek a Facebookra, Youtube-ra és a LinkedIn-re is kikerülhetnek.

„Sajnos nincs jogi lehetőségünk az érkezők egészségi állapotának helyszíni ellenőrzésére” – írják a tájékoztatóban. A koronavírus és az influenza terjedésének megelőzése érdekében a vendégektől azt kérik, hogy aki valamilyen betegség tüneteit észleli magán, inkább maradjon otthon. A dokumentumban dátum nem szerepel, a tulajdonságait lekérdezve azonban kiderül, hogy 2022. november 24-én hozták létre.

Pár év alatt uralták le a piacot

A 4iG néhány röpke év alatt lett a hazai távközlési piac második legnagyobb szereplője. A cég 2018-ban került az ország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe, majd egy év alatt több mint 1700 százalékkal javult az eredménye. 2019-ben Jászai Gellért, Mészáros Lőrinc üzlettársa és bizalmasa szerzett benne irányító többséget – őt korábban a felcsúti milliárdos jobbkezeként emlegették. A tulajdonosváltás nem törte meg a 4iG szárnyalását, sőt. 

2021-ben bejelentették, hogy többségi tulajdonrészt szereznek az állami Antenna Hungária Zrt.-ben. Az ügyletet a kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánította, vagyis a Gazdasági Versenyhivatal nem vizsgálhatta, és a versenytársak sem támadhatták meg. A terjeszkedést az ország egyik vezető telekommunikációs és médiaszolgáltató vállalata, a DIGI megvásárlásával folytatták. A cégért mintegy 232 milliárd forintot fizettek. A kormány ezt az ügyletet is nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette.

Hatalmas karácsonyi bulit rendez a NER ikonikus cége, a 4iG az ország legnagyobb multifunkciós rendezvényhelyszínén, az MVM Dome-ban
Jászai Gellért – Fotó: 4iG.hu

2021 végén bejelentették a Telenor egykori montenegrói leányvállalatának megszerzését is – ez a balkáni ország piacvezető mobilszolgáltatója. Majd idén nyáron következett a 4iG eddigi legnagyobb dobása: kiderült, hogy a gazdasági válság dacára a magyar állammal közösen megvásárolják a Vodafone Magyarországot. A vételár 715 milliárd forint, a tranzakciónak pedig immár rutinszerűen jár a nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítés. A tervek szerint a 4iG 51 százalékos, a magyar állam pedig 49 százalékos tulajdonrészt szerez majd a cégben.

Választ ígértek, de hiába vártuk

Úgy tudjuk, a karácsonyi mulatságra a 4iG birodalom összesen 16 cégétől várják a vendégeket. A vidéki telephelyekről akár az utazást is megszervezik, ha valaki kéri. A 4iG-nél egyébként büszkék a munkatársak juttatásaira. 

A honlapjukon a közösségépítő programok között külön kiemelik a „karácsonyi party-t”, és azt is kifejtik: fontos számukra a „munkatársaik elégedettsége”.

A karácsonyi buli részleteivel kapcsolatban kerestük a 4iG-t. Megkérdeztük, hogy mekkora összeget költenek rá, hány résztvevőt várnak és kik lesznek a leírásban ígért neves hazai fellépők. 

Mivel a kedvezőtlen gazdasági helyzet és az elszabaduló rezsiárak miatt sok cégnél törölték a karácsonyi rendezvényeket, ráadásul a Telex szerint számos ügyfél épp mostanság szembesült azzal, hogy fél év alatt 90 százalékkal drágultak a szolgáltatási díjai, arra is rákérdeztünk: felmerült-e az esemény lefújása, vagy hogy szerényebb körülmények között rendezzék meg. A 4iG kommunikációs és marketing igazgatója telefonon azt mondta, megkapták a kérdéseinket és azt ígérte, hogy pár órán belül válaszolnak rájuk. Ezt azonban azóta is várjuk.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Belföld#4iG#buli#parti#karácsony#közbeszerzés#távközlés#mvm dome#ma

Címlapról ajánljuk