Belföld

Ungár Péter: A tartalmatlan orbánozás nem vezet eredményre, az egyesült ellenzék pedig megszűnt

rtl.hurtl.hu

2022. november 26. 13:36

Szerinte az LMP egy dolgot ígér: hogy zöldpolitikát szeretnének csinálni.

Hosszasan értekezett az ellenzék helyzetéről a Facebookon Ungár Péter, az LMP elnöke, mivel „szinte már elvárás ellenzéki pártvezetőktől az, hogy írjanak közepesen hosszú posztokat az ellenzék helyzetéről”.

Ő úgy véli, hogy mostanában senki sem akarja kimondani, hogy „az egyesült ellenzék abban a formában, ahogy a választáson indult, megszűnt. Nincs. Vége. Elhunyt. És ezzel még különösebb probléma sincs, mert azért őszintén szólva nem volt egy olyan sikertörténet, amit vissza kellene sírni.”

Szerinte igaza van Donáth Annának abban, hogy a tartalmatlan orbánozással nem lehet eredményre jutni, Gyurcsány Ferencnek meg abban, hogy hazudik a választóknak az, aki szerint a Fidesz leváltásához a pártok leváltása az első lépés, mivel „a párt nélküli politika ígérete egyszerű délibáb”.

A politika nagyon fontos dolog, de az életnek csak korlátolt részébe tud beleszólni. Vannak hatalmas problémák, mint a klímaváltozás vagy a szociális krízis, és ezekre meg kell kísérelni válaszolni. De azt mondani, hogy ezeket csak a politika egyedül meg tudja oldani, téves

– teszi hozzá. „Mi egy dolgot ígérünk. Azt, hogy mi zöldpolitikát szeretnénk csinálni. Foglalkozni mindennel, ami elősegíti a zöldfordulatot, ami segít megvédeni a természeti értékeinket, ami miatt újra magyar lesz a bolti paradicsom” – írja.

Nyitókép: Bruzák Noémi / MTIBruzák Noémi / MTI

#Belföld#ungár péter#lmp#facebook#ellenzék#összefogás#zöldpolitika

Címlapról ajánljuk