Belföld

Népszava: Vizsgálódik az orosz főkonzulátus, mert állítólag orosz turistákat tett utcára egy miskolci szállod

rtl.hurtl.hu

2022. november 22. 13:39

A bejelentkezésük után néhány órával történt az incidens, a szálloda tulajdonosa ukrán.

Állítólag orosz turistákat tett utcára egy miskolci szálloda ukrán tulajdonosa, a debreceni orosz főkonzulátus már tájékozódik az ügyben – írja a Népszava.

„A főkonzulátus diplomatái igyekeznek felvenni a kapcsolatot az érintettekkel, hogy tisztázzák az incidens minden körülményét, és szükség esetén segítséget nyújtsanak nekik” – közölte hétfőn egy Telegram-üzenetben Oroszország debreceni főkonzulátusa.

Mindezt arra reagálva közölték, hogy az orosz TourDom nevű portálnak egy orosz turista arról számolt be, hogy november 20-án este el kellett hagyniuk a Premier Hotel Miskolc nevű szállodát, ahol szobát béreltek. „Este 6 óra körül jelentkeztünk be a szállodába. Az út után lezuhanyoztunk, és már készültünk lefeküdni, de 9 óra körül felhívott az igazgató, és közölte, hogy sürgősen ki kell költöznünk. Valójában egyszerűen kihúztak minket az ágyból, és kikísértek. A fiatalember oroszul beszélt, elég udvarias volt, még bocsánatot is kért, ám nagyon határozottan jelezte, hogy ki kell költöznünk. Nem maradt más hátra, mint hogy összepakoljunk” – fogalmazott egyikük. 

Távozásuk előtt azonban sikerült kideríteni, mi okozta a gyors kilakoltatást.

Az igazgató elmondta, hogy a szálloda tulajdonosa ukrán, és jelenleg a háborús övezetben tartózkodik. Ő utasította a személyzetet, hogy ne fogadjanak orosz útlevéllel rendelkező turistákat, és azoknak, akik már bejelentkeztek, el kell hagyniuk a szobákat. Egyúttal egy közeli szállodában szobát ajánlott az oroszoknak. 

Nyitókép: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László

#Belföld#oroszország#orosz-ukrán háború#miskolc#szálloda#debreceni orosz főkonzulátus

Címlapról ajánljuk