Belföld

Túlzónak és túlárazottnak tűnik az iroda, amit az Országgyűlés Hivatala bérel a fideszes Szatmáry Kristófnak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. november 3. 17:23

A XVI. kerületben lévő 170 négyzetméteres házrész havonta 847 ezer forintjába kerül az adófizetőknek, a környéken harmadennyiért kétszer ekkorát találni.

Havonta 847 ezer adófizetői forintba kerül az a XVI. kerületi iroda, amit Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselőnek bérel az Országgyűlés Hivatal, derül ki a Magyar Narancs cikkéből. A Rákosi út 106. szám alatt található 170 négyzetméteres iroda igazából egy házrész, aminek másik felében egy mobilos bolt működik, és mint azt a Magyar Narancs megtudta, az irodát Szatmáry Kristóf egyik jó ismerősétől bérli az Országgyűlés Hivatala a fideszes politikus céljaira.

Az iroda a Pannon Kalmár Zrt. tulajdonában van. A cég tulajdonosa, Kolyvek Antónia néhány évvel ezelőtt Szatmáryval közösen dolgozott a XVI. kerületi Reformátorok tere közterület-fejlesztési projektjén, illetve Kolyvek Antónia Férfiszakácskönyv nemcsak férfiaknak című 2019-es könyvében Szatmáry Kristóf tepsiben sült rakott húsos karfiolja külön oldalt kapott. A könyv megjelenését a XVI. kerületi Önkormányzat is támogatta, a könyv bemutatójáról az önkormányzat és Szatmáry Kristóf is beszámolt Facebookon:


A parlamenti képviselőknek a törvény szerint jár iroda, ahol képviselői munkájukat végezhetik. A Magyar Narancs megnézte a nyilvános országgyűlési adatbázist, amiből kiderült, hogy 2022 májusától határozatlan ideig havi 847 090 forintért bérlik a fideszes képviselőnek a Pannon Kalmár Zrt. tulajdonában lévő házrészt. Ezzel Szatmáry négyzetméterenként 5000 forintért bérelt irodája a közpénzen bérelt legdrágább iroda a parlamenti képviselői irodák listáján.


A Mancs megnézte, hogy a környéken mennyiért lehet bérelni hasonló alapterületű és színvonalú irodákat, és az derült ki, hogy harmadannyiért akár kétszer nagyobbat is használhatna a fideszes képviselő. (A kerület egyéniben megválasztott képviselője – Szatmáry a Fidesz listáján jutott be a parlamentbe –, az ellenzéki Vajda Zoltán részére szintén a Rákosi úton egy 32 négyzetméteres irodát bérel havonta 125 ezer forintért az Országgyűlés Hivatala.

A nyilvános irodabérleti szerződés szerint Kolyvek Antónia cége összesen 41 millió 453 ezer forintot kap a jelenlegi országgyűlési ciklus alatt. 

Nyitókép: Google Street View 

#Belföld#szatmáry kristóf#fidesz#iroda#budapest#országgyűlési képviselő

Címlapról ajánljuk