Belföld

Náci dallal köszöntötték a német vendégeket a jászberényi városházán

rtl.hurtl.hu

2022. október 19. 21:44

A kínos jelenetnek a német küldöttség egyik tagja vetett véget azzal, hogy határozott kézmozdulattal jelezte, fejezzék be a dal lejátszását.

Testvérvárosi látogatást tett a németországi Vechta nevű település polgármestere Jászberényben, ahová elkísérte őt egy delegáció is. A köszöntésük azonban igen kínosra sikerült, az ünnepségen ugyanis a német himnusz helyett annak náci szövegű változatát játszották le – írta a Szoljon.

Ennek első sora úgy hangzik, hogy Deutschland Deutschland über alles, azaz Németország mind felett. Gedei József, a város DK-s politikusa szerint a dalnak a német küldöttség egyik tagja vetett véget azzal, hogy határozott kézmozdulattal jelezte, fejezzék be a lejátszást.

Az ünnepséget eredetileg azért rendezték, hogy Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára kitüntető díjjal ismerjék el Andreas Michalowski testvérvárosi kapcsolatokért végzett önzetlen munkájat.

Valóban történt a testvérvárosi eseményen egy nagyon kellemetlen malőr. Természetesen, mindez véletlen volt, és elnézést kértem. 

Azt gondolom, az este már olyan mederben folytatódott, mely a barátságunk megerősítését szolgálta – mondta a jobbikos polgármester, Budai Lóránt a szerdai képviselő-testületi ülésen.

A település vezetője a lapnak azt mondta, megtalálták a felelőst, az esetet nem hagyták következmények nélkül. „A vacsoránál elnézést kértem, és örömömre szolgált, hogy ezt barátsággal fogadta a delegáció” – tette hozzá. 

Jászberényben Gedei József kezdeményezésére és a Fidesz támogatásával hétfőn oszlatta fel magát a képviselőtestület, ezért új választást kell majd tartani. 

Nyitókép: A drónnal készített felvételen Jászberény belvárosa 2022. október 13-án – Fotó: Komka Péter/MTI

 

 

#Belföld#himnusz#nácizmus#jászberény#hiba

Címlapról ajánljuk