Belföld

Gundel Takács Gábor: Furcsának hathat, de egyre kevésbé vagyok liberális és demokrata

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 15. 13:04

A népszerű műsorvezető immár csak azt nézi, ami jó és szép Magyarországon.

„Múltkor egy tájegységről posztoltam, és ehhez írta oda valaki kommentben, hogy rohadt libsi. Igazából az a bajom, hogy kicsit elfogytam ebben, hogy beszéljünk, beszélgessünk. Beszélgetni akkor lehet, ha a másik is akar, sőt ha sokan akarják. Amíg az emberek többsége nem mer, vagy nem akar megszólalni, mélyebben gondolkodni, addig nagyon nehéz segíteni egy ügyet, egy társadalmat” – mondta el a Szemlélek.hu-nak adott interjújában a műsorvezető.

…azt nézem, ami jó itt, ami működik, ami szép ebben az országban, és beszéljünk arról

–  mesélte a benne lezajlott változásról Gundel Takács. 

Szerinte főképp azokat szólította meg, akikkel amúgy is egy hullámhosszon van. 

Csak nagyon kevés másképpen gondolkodó emberrel sikerült kulturált keretek között eszmét cserélni. És ha ráadásul én magam közben elégek, és miattam a családomat éri támadás, akkor nem is éri meg

– vont mérleget a kvízmester és sportkommentátor. 

A tépelődéseiről így vallott: „Nem merem minősíteni a társadalmat. Honnan tudjam, hogy nekem van igazam? Én csak egy bolha vagyok. Folyamatosan gondolkodom, hogy jól gondolom-e a dolgokat. Egyébként is, látszólag tök jó itt minden: olyan elsöprő többséggel szavazott egy irányba az ország, hogy úgy tűnik, minden rendben. És félreértés ne essék: én nem vagyok ellenzéki, és nem vagyok kormánypárti. Önmagukban vizsgálom a dolgokat, függetlenül attól, hogy ki mondta. Emiatt voltam én már minden, páran köpönyegforgatónak is gondolnak, pedig – azokkal ellentétben, akik feketében és fehérben látják a világot – én csak árnyalatokban próbálok gondolkodni.”

Gundel Takács úgy látja, most egy darabig csendben marad a „nehezebb kérdéseket illetően”. 

A későbbiekben pedig kijelenti:

Egyébként pedig furcsának hathat, de egyre kevésbé vagyok liberális és demokrata.

Meg is magyarázza, miért: „…sokan nem tudják helyén kezelni a liberalizmust és a demokráciát, csak valami torz rikácsolás lesz belőle, hogy ehhez is jogom van, meg ahhoz is. Szabad csak az, aki a másik szabadságát is tiszteletben tartja – de ez nem nagyon működik.”

Nyitókép: RTL

#Belföld#gundel takács gábor#párbeszéd#közélet#csend

Címlapról ajánljuk