Belföld

Üldözött keresztényekért felelős államtitkár: Ha Magyarország nem lenne keresztény, nem szabadna kampányolniuk az ateistáknak

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 30. 16:59

„Sérti a keresztény embereknek az érzékenységét” – mondta Azbej Tristan a népszámlálás előtt indított kampányról.

Sértésekkel kampányol a Magyar Ateista Tásaság, és „sérti a keresztény embereknek az érzékenységét” – mondta Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár a Hír TV-ben.

A társaság nemrég kampányt indított, amelyben arra buzdítják a magyarokat, hogy vállalják fel ateizmusukat az őszi népszámláláson, és közösségi gyűjtésbe is kezdtek. Arról beszéltek: elegük van a „keresztény Magyarország szólamából”, valamint „az egyházak és az állam összefonódásából”.

Tristan azt mondta: a társaság tagjai elfelejtették, hogy csak azért kampányolhatnak, „mert Magyarország keresztény kulturális alapokon nyugszik, ami lehetővé teszi a lelkiismereti és vallásszabadságot”, viszont ha nem lenne keresztény kultúrkör, akkor ezt nem tehetnék meg.

Szerinte nyugodtan gyűjthetnek aláírást, viszont a felhívásuk „súlyos keresztényellenes kirohanásokat és sértéseket tartalmaz”. Az ateista társaság szerint az államtitkár hazudott róluk.


Az aláírásgyűjtésről korábban az RTL Híradó is beszámolt:

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

#Belföld#népszámlálás#ateizmus#kampány#azbej tristan#sértő#államtitkár

Címlapról ajánljuk