Belföld

ORFK: jelentősen csökkent a leszerelő rendőrök száma a fizetésemelés bejelentése után

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 22. 16:26

Megtette a hatását a júliusi döntés.

Jelentősen csökkent a leszerelésüket kezdeményező rendőröknek a száma azóta, hogy kiderült, komoly bérfejlesztéssel számolhatnak már szeptember elsejétől – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Narancs.hu-val. 

Az idén júliusban bejelentett bérfejlesztés értelmében két ütemben a tiszthelyettesi állománynál átlagosan 30-44 százalék közötti, a tiszteknél 18-25 százalékos bérfejlesztés lesz.

Ez azt jelenti, hogy szeptember elsejével a tiszthelyettesek az eddigi bruttó 267 ezer forint helyett 384 ezer forintos, a pályakezdő tisztek bruttó 393 ezer forint helyett 510 ezer forintos illetményből gazdálkodhatnak.

Az ORFK szerint a lemondási tilalom megszűnését követően „az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv (rendőrség) állományából 2022. augusztus 11-ig 587 fő adta be a kérelmét jogviszonya lemondással történő megszüntetése érdekében”, ami közel duplája a június eleji adatnak.

Az illetményemelés 2022. július 15-ei bejelentést követően azonban a jogviszonyukat lemondás jogcímén kezdeményezők száma jelentősen csökkent: július 15. és augusztus 11. között az egész országban összesen 28-an nyújtottak be kérelmet.

Nyitókép: Mihádák Zoltán / MTI

#Belföld#rendőrség#fizetés

Címlapról ajánljuk