Belföld

Mérő László Parragh Lászlóról: „nem is ismertük egymást, mégis ellentmondást nem tűrő hangon parancsolt”

rtl.hurtl.hu

2022. július 12. 9:33

A matematikus felidézte, hogy az iparkamara elnöke egyszer „eligazította”, hogy mit szeretne hallani tőle egy előadásában.

Mérő László a Facebookon idézte fel évekkel ezelőtti találkozását Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, akinek a közreműködésével készült el az új, sokat kritizált katatörvény tervezete.

Mérő azt írta: „Mentalitásával évekkel ezelőtt volt szerencsém találkozni, amikor a Heves megyei Iparkamara meghívott, hogy a konferenciájukon tartsak egy előadást. Pont Parragh előadása után került rám a sor, és a két előadás közötti rövid szünetben Parragh eligazított, hogy mit szeretne hallani a mesterséges intelligenciáról és szerepéről a magyar gazdaságban. Előtte nem is ismertük egymást, mégis ellentmondást nem tűrő hangon, gyakorlatilag parancsot adott.”

Ekkor a matematikus megállapította, hogy Parragh „egy kapitális nagy farok, aki ráadásul hülyeségeket beszél. Hogy nem tévedtem, azt mutatja a KATA megölésében betöltött szerepe”.

Írásában emellett „fizetett ellenségnek” hívta a kamarát. „A több mint 400,000 KATA-s vállalkozás évente több mint kétmilliárd forint tagsági díjat fizet a Kamarának. Ennek fényében különösen felháborító a Kamara szerepe a KATA megölésében. Ne szépítgessük, nem átalakításában, hanem megölésében.”

Arról is beszélt, hogy az adószabályok év közbeni módosítása szerinte ellenkezik a jogállam definíciójával, és érdekli, hogy mi lesz az EU reakciója a változtatásra. Az 1990-es taxisblokádot is felidézte. Szerinte ez még 32 év után is hat, erre utal az ársapka, és az hogy ők kérés nélkül „is kimaradtak a KATA megöléséből”.

Nyitókép: Zih Zsolt / MTVA

#Belföld#mérő lászló#parragh lászló#kata#törvény#taxi#előadás

Címlapról ajánljuk