Belföld

Hirdetésben keresik a Hableány-tragédia áldozatának földi maradványait, egymillió forint a nyomravezetői díj

rtl.hurtl.hu

2022. június 1. 7:22

Egy 41 éves szöuli családanyának szeretnék megadni a végtisztességet.

A Koreai Köztársaság budapesti nagykövetségének honlapján megjelent egy felhívás, amelyben a három évvel ezelőtti dunai hajóbaleset utolsó áldozatát keresik. A Blikk szerint a konzulátus a sajtóban is közzétett egy hirdetést, amely szerint egymillió forintot ad annak, aki rábukkanna az áldozat maradványaira, hogy a család megadhassa a végtisztességet a 41 éves szöuli családanyának.

A Hableány városnéző hajót három éve süllyesztette el a Viking Sigyn szállodahajó. A Hableány 35 utasából heten élték túl a balesetet, 27-en – közöttük a két fős személyzet – a Dunában lelte halálát. Egy dél-koreai, 41 éves családanya eltűnt, azóta sem tudni a sorsáról.

A budapesti koreai nagykövetség honlapján azt írják: a szemüveges, kék kabátos, fehér sportcipőt viselő nőt érintő információkért a követség egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel. A konzuli szolgálat ügyeletese a Blikknek elmondta, az eltűnt utas hozzátartozóinak megnyugtatása és a kegyelet miatt tartják érvényben a keresést és a díjat. Sándor Ferenc egykori műszaki honvéd, búvár a lapnak azt mondta: ennyi idő elteltével már nem lehet rálelni a holttestre.

A Hableány-katasztrófáról az RTL Híradó készített riportot: 


Nyitókép: A Botond nevű tolóhajó és a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát szállító uszály az Újpesti-öbölben 2019. június 13-án. – Fotó: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#hableány#nyomravezetői díj#holttest

Címlapról ajánljuk