Belföld

Több helyen is leálltak a munkanélkülieknek hirdetett tanfolyamok

rtl.hurtl.hu

2022. május 24. 8:55

A Miniszterelnökség a járvány miatti átcsoportosításról beszél.

A Népszava több megyében is érdeklődött a munkaügyi hivataloknál, miután Fodor István, a Demokratikus Koalíció egyik szabolcsi választókerületi elnöke felhívta a figyelmet arra: Szabolcs-Szatmár-Beregben idén nem lesznek olyan, korábban EU-s támogatással megvalósult pályázatok, OKJ-s képzések, amelyek segítségével a munkanélkülivé vált emberek újra visszakerülhettek a munka világába.

Fodor szerint nemcsak az a probléma, hogy most nincs pályázat és képzés, hanem az is, hogy a korábban elnyert pályázati összegek egy részét sem fizették ki.

A lapnak például Barcs járási foglalkoztatási osztályán azt mondták, csak felzárkóztató képzések indulnak, szakmát adó nem. Mohácson egyedül egy gipszkartonozó-képzést tudott javasolni a helyi ügyintéző, de Debrecenben, Nyíregyházán és Szolnokon is hasonló helyzetet talált a lap.

A Népszava érdeklődésére a Miniszterelnökség elmondta: a járvány okozta veszélyhelyzet idején a vállalkozóvá válási támogatási igények jelentősen visszaszorultak, a forrásokat a Gazdaságvédelmi Akcióterv részeként ezért átcsoportosították, így segítve a magyar családokat, munkavállalókat és vállalkozásokat. 

Nyitókép: Getty Images

 

 

#Belföld#tanfolyam#munkanélküli#munkaügy

Címlapról ajánljuk