Belföld

Fideszes EP-képviselő: Ha igazak lennének a korrupciós vádak, nem fejlődne így Magyarország

rtl.hurtl.hu

2022. április 27. 19:31

Az EU viszont indítja a jogállamisági eljárást.

Ha igazak lennének az Európai Unió korrupciós vádjai, akkor Magyarországon nem lenne évek óta folyamatos a gazdasági növekedés, mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a La faute a l'Europe? című francia vitaműsorban.

Hidvéghi szerint ezek a vádak újabb példái annak, hogy Brüsszel politikai zsarolásra használ fel olyan fontos ügyeket és eszméket, mint a korrupció vagy a jogállamiság egy konzervatív, kereszténydemokrata kormány ellen.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által vizsgált ügyekben átlagosan az esetek 37 százalékában történik vádemelés, magyarázta Hidvéghi. Franciaországban és Magyarországon 67 százalék, míg Ausztriában 25 százalék ez az arány. A képviselő szerint ez is azt mutatja, hogy az Európai Uniónak nincs szilárd viszonyítási alapja, amikor a korrupcióról beszél.

A képviselő szerint Brüsszel képtelen elfogadni a magyar nép szuverén döntését, pedig az egyértelmű, hiszen a Fidesz idén sorozatban negyedszer aratott elsöprő győzelmet a választásokon.

A Magyarország ellen indult jogállamisági eljárásról az RTL Híradó is beszámolt:

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#eu#korrupció#jogállam#highvégi balázs#ep#képviselő#fidesz

Címlapról ajánljuk