Belföld

Megrázó történetek a záhonyi vonaton, Győzike a békemeneten, újdonságok az RTL-en

rtl.hurtl.hu

2022. március 19. 10:53

Négy évad után véget ért A Tanár, a színészek meghatódva búcsúztak el egymástól. De senki sem marad sorozat nélkül, hétvégén bemutatkozik A Séf meg a többiek, jön A mi kis falunk új évada, illetve a háború sújtotta Ukrajna elnökének korábbi vígjátéksorozata, A nép szolgája. A hét videói között szó lesz még az X-Faktor szabályváltozásairól, és sajnos továbbra sem maradhatnak el a háborúval kapcsolatos riportjaink sem.

Több év közös forgatás után Trokán Nóra, Nagy Ervin, Elek Ferenc, Anger Zsolt és Liptai Claudia is elérzékenyülten néztek szembe a ténnyel: egy korszak lezárult az életükben. A főszereplők az utolsó forgatási napjukon meséltek arról, mit is jelentett nekik A Tanár.


Szombaton érkezik az RTL Klubra a vadonatúj sorozat, A Séf meg a többiek, amit Anger Zsolt rendez. A szitkomban a színészek mellett milliárdos üzletember és ismert gasztrocelebek is feltűnnek.


Vasárnap pedig újabb országos tévépremier, a Híradó után dupla résszel indul A nép szolgája című sorozat, amelynek főszerepét a háború sújtotta Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij alakítja. Az RTL Magyarország és a sorozat forgalmazója egyaránt támogatja az ukrán háború bajbajutottjainak megsegítését.


Új szabályokat vezettek be az X-Faktorban, ezúttal nem a kor vagy a nem határozza meg, hogy ki melyik mentorhoz kerül, hanem a mentorok döntik majd el, hogy kivel szeretnének együtt dolgozni. 


De mit szólnak ehhez a mentorok? Megkérdeztük.


Ukrajnában már három hete zajlik a háború, hogy mikor lesz vége, azt egyelőre lehetetlen megmondani, de az biztos, hogy az ukránoknak rettenetes nyomorral kell szembenézniük. Erről  Ungváry Krisztián beszélt az RTL-nek, a történész szerint iszonyatos a pusztítás, bizonyos helyeken a teljes infrastruktúra megsemmisült, sok épületet teljesen le kell majd bontani, az emberek valószínűleg konténerekben fognak majd lakni. 


Naponta négyszer, több száz emberrel érkeznek különvonatok az ukrán határról a fővárosi pályaudvarokra. Többségben nők, édesanyák, gyermekek és csecsemők, akik fáradtak, de reményekkel várják a célállomást. Sokan egyetlen bőrönddel vagy hátizsákkal utaznak, amibe a legfontosabbakat csomagolták be eddigi életükből. A Fókusz riportere felszállt a Záhonyból induló szerelvényre, és a több mint négyórás út alatt megrázó történeteket osztottak meg háború elől menekülők.


Március 15-én újra megtartották a békemenetet, az első sorban fideszes politikusok mellett feltűnt Gáspár Győző is, akit arról kérdeztünk, miért döntött úgy, hogy idén kilátogat a felvonulásra.


Két dupla Aréna-koncerttel megünnepelték a 10. jubileumi Pilvakert.


2014-ben a Fideszt újraválasztották, Mészáros Lőrinc még csak a 88. leggazdagabb magyar volt, Lázár János felemelkedett, az Origo és az internetadó elbukott, reklámadót szabtak az RTL Klubra, Vida Ildikó tolmácsot kért, bevezették a vasárnapi boltzárat, és stadion épült Orbán Viktor háza mellé. A Fidesz-kormány 12 évét összefoglaló videósorozatunk már az 5. résznél jár, rövidesen pedig újabb részekkel jelentkezünk.


A Fókuszban megmutattuk azt is, hogy mennyire kemény egy hosszútávú kutyaszánhúzó verseny, és hogy mennyit készül a próbatételre Norvégia egyik legismertebb versenyzője.


A mi kis falunk Sacija és Bazsója, azaz Sodró Eliza és Rusznák András a magánéletben egy párt alkotnak. Az rtl.hu-nak adott interjúban elmesélték, hogy milyen így szerepelni a sorozatban, és hogyan történt a lánykérés a tengerparton. 

#Belföld#ukrajna#békemenet#A Séf meg a többiek#A nép szolgája#premier#orosz-ukrán háború#volodimir zelenszkij#A mi kis falunk#X-Faktor#győzike

Címlapról ajánljuk