Belföld

Az MSZP-s Molnár Zsolt megjósolta és meg is történt: vesztegetéssel gyanúsították meg

rtl.hurtl.hu

2022. február 28. 17:38

Egy vádalku során vallottak az ellenzéki képviselőre, aki erről már három nappal azelőtt nyilatkozott, hogy a kormányközeli médiában megjelent a hír.

Különös interjút adott múlt pénteken az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője, aki befutó, 11. helyen szerepel az ellenzéki pártok közös országos listáján, vagyis akármi lesz az április 3-i parlamenti választás eredménye, nagy valószínűséggel be fog kerülni újra az Országgyűlésbe.

Molnár Zsolt a tévéműsorban arról kezdett el beszélni, hogy szeretné megelőzni a hamarosan a sajtóban megjelenő vádakat, amely szerint kenőpénzt fogadott el Fuzik Zsolttól, aki számára „értelmezhetetlen informatikai dolgokról” beszélt és be akarta vonni egy pontosan nem meghatározott ügybe.

Molnár már akkor elmondta, hogy Fuzik Zsolt vádalkut kötött a hatóságokkal és a saját bőrét próbálta menteni azzal, hogy őt és másokat megvádolt.

Három nappal az interjú után, a kormányközeli Magyar Nemzet hétfői cikkében megírták: a költségvetési csalással gyanúsított Fuzik Zsolt 2021 őszén vádalkut kötött a nyomozókkal és több általa ismert, politikusokat érintő bűncselekményről is beszámolt. A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot, a poligráf szerint igazat mondott, amikor a vesztegetésekről vallott.

Fuzik azok között van, akikre 2021 nyarán csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával, a hatóságok szerint társaival 19 milliárd forint értékben állítottak ki fiktív számlákat. A hamis dokumentumok a SYS IT Services Kft.-nél és a hozzá kapcsolódó gazdasági társaságoknál keletkeztek.

A SYS IT Services Kft. működtette a fővárosi önkormányzat által felügyelt BKV Zrt. informatikai rendszereit 2019 nyarától. A közbeszerzést még Karácsony Gergely főpolgármesterré választása előtt, Tarlós István városvezetése alatt nyerte el a cég Budapest önkormányzatának pályázatán. Emellett a cég érdekeltségében működő egyik vállalkozás működtette a zuglói parkolási rendszert is. Fuzik Zsolt állítása szerint a zuglói parkolás üzemeltetéséből származó pénzből kapott Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő és Horváth Csaba, jelenlegi zuglói polgármester is. 

Fuzik vallomása szerint Molnár Zsolt és társa a BKV informatikai közbeszerzése kapcsán kért vesztegetési pénzt a SYS-től, hogy cserébe ne gördítsenek akadályt a cég pályázati sikere elé. Fuzik állítása szerint Molnár 40 millió forintot kért, amit a Képviselői Irodaháztól nem messze lévő Olimpia parkban adott át számára.

Nyitókép: Molnár Zsolt – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#molnár zsolt#mszp#vesztegetés#vádalku#magyar nemzet

Címlapról ajánljuk