Belföld

Beszüntette az orosz vodka árusítását egy budapesti vendéglátóhely, egy másik adakozik az eladások után

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 26. 15:57

Elvi okokra hivatkoznak.

„Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az Átrium Bisztróban a Russian Standard és a Legend of Kremlin vodka forgalmazását elvi okokból beszüntettük” – adta hírül Facebook-oldalán a vendéglátóhely.

Az Átrium Színházhoz tartozó bisztró bejegyzését több mint százan osztották meg, a kommentekben hideget-meleget kapott a hely. Többen dicséretes kiállásnak tartják ezt az orosz agresszióval szemben, míg mások egy szimpla PR-fogásnak.

A Russian Standardet Szentpéterváron is gyártják, a cég egy orosz oligarcha és korábbi banktulajdonos, Roustam Tariko birtokában van. A Philadelphia Inquirer arról írt, hogy a márka termelésének valójában csak töredéke származik az országból.

A Legend of Kremlinről viszont azt írja a Master of Malt, hogy az annyira kötődik Oroszországhoz, hogy még az orosz parlamentben is azt szolgálják fel.

Nem az Átrium az egyetlen vendéglátóhely Budapesten, ami szolidaritást vállalt az ukránokkal. A hetedik kerületi Kripta söröző szintén a Facebookon jelentette be, hogy ezentúl minden eladott 4 cl-es orosz vodka után ötszáz forintot adományoznak egy „hiteles segélyszervezetnek”, amely Ukrajnába szállít adományokat, vagy az onnan menekülőket támogatja.

Azt is ígérik, hogy hamarosan lengyel vodkákat is beszereznek az oroszok mellé, „ha vodkáznál (wódkáznál), de nem akarod a moszkvai piaexportot támogatni.”

Nyitókép: Átrium / Facebook

#Belföld#orosz-ukrán háború#budapest#vodka#árusítás#megszüntetés#átrium#ukrajna

Címlapról ajánljuk