Belföld

Törvényszegéssel vádolják Gulyás Gergelyt az érdekvédők

rtl.hurtl.hu

2022. február 4. 16:51

A Miniszterelnökség épülete előtt éhező kollégáról beszélt az MKKSZ elnöke.

Tegyen eleget az esküjében vállalt alkotmányos kötelezettségének és tartsa, tartassa be a jogszabályokat – szólította fel a Népszava szerint a kancelláriaminisztert a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke pénteken délelőtt a Miniszterelnökség épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Az érdekvédők azt sérelmezik, hogy a Miniszterelnökség, egészen pontosan Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tavaly egyáltalán nem, 2020-ban pedig csak egyszer, egy másik érdekegyeztető fórummal összevontan hívta össze a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum (KÉF) ülését. A jogszabályok értelmében a közigazgatásban dolgozókat érintő valamennyi kérdésben legalább negyedévente konzultálni kellene a kormánynak az őket képviselő érdekvédelmi szervezetekkel.

A szakszervezetek tavaly májusban, majd júliusban hivatalosan is kezdeményezték az egyeztetést, majd novemberben kérdésekkel keresték meg Gulyás Gergelyt, aki azonban válaszra sem méltatta a hozzá fordulókat. 

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: ha lenne lehetősége a tisztességes tárgyalásra, nem az utcán tenné szóvá a gondokat.Például azt, hogy van háromezer olyan önkormányzati köztisztviselő, akinek a bérét nem tudja kiegészíteni az adóktól megfosztott település hivatala, így ők a bérminimumot keresik és nem tudják orvosolni az olyan tragikus helyzeteket,

amikor egy kollégának elegendő élelemre sem elég a pénze.

Nyitókép: Bruzák Noémi / MTI

#Belföld#gulyás gergely#miniszterelnökség#szakszervezetek

Címlapról ajánljuk