Belföld

Gulyás Gergely: Amikor civilekről beszélünk, nem a különféle ösztöndíjakkal alaposan kitömött NGO-kra gondolunk

rtl.hurtl.hu

2022. február 4. 11:42

Szerinte azok a civilek, akik felismerik az emberek, a közösségek életét nehezítő tényezőket, és azért dolgoznak, hogy ezekre konkrét megoldások szülessenek.

Azok a civilek, akik felismerik az emberek, a közösségek életét nehezítő tényezőket, és azért dolgoznak, hogy ezekre konkrét megoldások szülessenek – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken az I. Országos Civil Konferencián és az Értékteremtő közösségekért díjak átadásán Budapesten.

A miniszter úgy fogalmazott: 

amikor mi civilekről beszélünk, akkor nem befolyást vásárolni akaró spekulánsok meghosszabbított kezeként működő, különös eredetű pénzekkel és különféle ösztöndíjakkal alaposan kitömött NGO-kra gondolunk, 

amelyek állásfoglalásukat mindig a finanszírozó napi érdekei szerint alakítják”. Úgy vélekedett, hogy a baloldal szerint civil szervezet az, amely „pénzt kap Soros Györgytől”.

Az eseményen átadták az idei Értékteremtő közösségekért díjakat. Az elismeréseket Kontha Benőné, a Református Dunamenti Kistérségi Diakónia elnöke, a Majosházai Hospice Ház alapítója, valamint a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület kapta.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Belföld#gulyás gergely#civil#miniszterelnökség#kormány

Címlapról ajánljuk