Belföld

Márki-Zay Péter árnyékkormányában nincsenek árnyékminiszterek

rtl.hurtl.hu

2022. január 27. 12:39

Koordinátoroknak hívja őket, és bár árnyékkormányról beszél, szerinte Hadházy Ákos kivételével senkinek sem ígértek miniszteri posztot egy esetleges kormányváltás utánra.

Ahogyan arról az rtl.hu is beszámolt, összeállt az ellenzéki összefogás kabinetvezetőinek listája. Az ezen szereplő civilek és politikusok irányították a kormányváltásra készülők szakpolitikai programjainak kidolgozását.

Az RTL Híradó rövid interjút készített a bejelentés kapcsán Márki-Zay Péterrel, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjével.

Igen, amikor én árnyékkormányról beszélek, akkor ezekről a kiváló szakemberekről szoktam említést tenni

– válaszolta a politikus, aki arról is beszélt, hogy ebben az árnyékkormányban nincsenek miniszterek.

Sőt ellenkezőleg, egyedül a Hadházy Ákosnak ígértünk egy pozíciót a leendő kormányban, a korrupció üldözőjeként. Mindenki más csak arra szerződött, csak azt vállalta – természetesen ingyen és bérmentve –, hogy a választási programot koordinálja, tehát az árnyékkormányban koordinátorok vannak, és nem leendő miniszterek

– tette hozzá Márki-Zay Péter.

Közölte, hogy Dobrev Klárát is szívesen látják majd, és nála sincs kizárva, hogy egy esetleges kormányváltás után nagyobb szerepet kapjon.

Nyitókép: Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésének kezdete előtt a városháza dísztermében 2018. március 19-én – Fotó: Ujvári Sándor / MTI

#Belföld#márki-zay péter#árnyékkormány#miniszterek

Címlapról ajánljuk