Belföld

Kizárta az MSZP Bangóné Borbély Ildikót, visszakérik a parlamenti mandátumát is

rtl.hurtl.hu

2022. január 23. 11:19

Bangóné a pártjának is hazudott a diplomájáról.

Az MSZP Országos Elnöksége január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól – közölte a párt vasárnap délben.

A közleményük szerint mindez azt jelenti, hogy 

Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására.

A politikus parlamenti önéletrajzában az iskolai végzettség és képzettség résznél az áll, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) gazdaság és menedzsment karán szerzett közgazdász diplomát 2013-ban. A Mandiner azonban kiderítette, hogy a főiskola jogutódjánál, a Budapesti Gazdasági Egyetemen nincs nyoma annak, hogy a BGF 2013-ban diplomát állított volna ki Bangóné Borbély Ildikónak, vagy a képviselő egyáltalán oda járt volna.

Az MSZP elnökségének közleménye szerint a szocialista párt a kizárással lezártnak tekinti az ügyet.

Bangóné a 2014-es választáson listán került be a parlamentbe, ahogy 2018-ban is. Nyolc évvel ezelőtt mindössze harmadik lett a Hajdú-Bihar megyei 5. (Hajdúszoboszló központú) választókerületben, miután a fideszes és a jobbikos jelölt is megelőzte, négy évvel ezelőtt pedig Csepelen visszalépett az Együtt színeiben induló Szabó Szabolcs javára, aki végül legyőzte Németh Szilárdot. Bangóné most sem indul egyéniben, mivel az ellenzéki előválasztáson – ismét Hajdúszoboszlón – legyőzte Momentum, a Jobbik, az LMP, az Új Kezdet, az Új Világ Néppárt és Márki-Zay mozgalma által támogatott Kiss Lászlót. Az MSZP közleménye szerint listán nem kap helyet, így a következő parlamentnek biztos nem lesz tagja.

Meg akartuk kérdezni a történtekről Bangóné Borbély Ildikót is,de a telefonja ki van kapcsolva.

Nyitókép: Bangóné Borbély Ildikó napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 7-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#mszp#bangóné borbély ildikó#diploma

Címlapról ajánljuk