Baleset-bűnügy

Fegyverekkel és hangtompítókkal bukott le két albán az M5-ösön

rtl.hurtl.hu

2024. május 9. 20:25

A pénzügyőröknek feltűnt, hogy a megállított két albán férfi ideges, na meg nem volt náluk poggyász sem, úgy autóztak volna Budapestre.

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun megyében – közölte a NAV csütörtökön.

A pénzügyőrök a hajnali órákban egy albán rendszámú gépjárműre lettek figyelmesek az M5-ös autópályán, amit aztán a hetényi pihenőben ellenőriztek. A feltűnően élénk színű autóban két férfi utazott, akik láthatóan idegesek lettek, amikor a NAV-osok odamentek. Először azt mondták, hogy Olaszországba utaznak, majd néhány perccel később már Budapestet nevezték meg úticéljuknak.


A közlemény szerint a zavaros nyilatkozatok és a poggyászuk hiánya egyre gyanúsabbá tette őket, ezért átvizsgálták a járművet. Végül az autó pótkerekéből két maroklőfegyvert és két hangtompítót vettek ki a pénzügyőrök.

A két férfit, valamint a fegyvereket és tartozékait átadták a rendőröknek, akik lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett miatt büntetőeljárást indítottak.

Nyitókép: NAV

#Baleset-bűnügy#nav#nemzeti adó- és vámhivatal#albán#pisztoly#fegyvercsempészek#pótkerék

Címlapról ajánljuk