Gazdaság

Análtágítóra lehet licitálni a NAV oldalán – ez a 69-es tétel

rtl.hurtl.hu

2023. március 16. 9:43

A becsült értéke 47 ezer forint, de már 23 ezerért hozzájuthat a szerencsés nyertes.

Szokatlan termék jelent meg a NAV Elektronikus Árverések oldalán, nevezetesen egy análtágító. A tételt korábban személyesen is meg lehetett nézni, most azonban már csak a feltöltött fényképek alapján tájékozódhat róla a licitáló. Erről az adóhatóság azt írta, hogy „az ingóságok esetleges hibái, sérülései a feltöltött fényképek alapján maradéktalanul nem észlelhetők. Az elárverezett vagyontárgyakért sem az adós, sem az adóhatóság jótállással nem tartozik.”

Az análtágítóra csütörtök este 9-ig fogadják a liciteket. A tétel becsült értéke 47 ezer forint, de nem feltétlenül kell ennyire mélyen a zsebébe nyúlnia az esetleges érdeklődőnek, a minimálár ugyanis ennek kevesebb mint a fele, 23 ezer forint, vagyis már ennyiért elvihető az eszköz.

Nem az, aminek látszik

Az érintett tárgy egy orvosi segédeszköz, amit a proktológiában alkalmaznak a záróizom hegesedése ellen. Az adóhatósági eljárás ugyanis egy gyógyászati eszközöket forgalmazó cég ellen folyik, és ennek keretében nem csak az análtágítót bocsátották licitre.

A tételek között van érfogó, csomóletoló (ez egy bőrgyógyászati eszköz), több fajta csipesz, nyelvfogó, és még egy használt fénymásoló is.

Más különös termékek

Az adóhatóság ingóságokra vonatkozó árverési oldalán egyébként nem csak az análtágító az egyetlen különleges tétel. A teljesség igénye nélkül lehet licitálni:

  • sajtos tallérra,
  • egy zacskó chipsre,
  • szörpökre,
  • hagyományos csülkös vagdaltra,
  • tarhonyára,
  • legolcsóbb tételként pedig egy adag löncshúsra is.

Kerestük a NAV-ot, hogy megtudjuk az análtágító lefoglalásának körülményeit, ha válaszolnak, közölni fogjuk.

Nyitókép: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Elektronikus Árverések oldala

#Gazdaság#nav#árverés#análtágító#licit#orvosi eszköz

Címlapról ajánljuk