Baleset-bűnügy

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ítélték 17 év fegyházra az élettársát agyonverő férfit

rtl.hurtl.hu

2024. április 8. 16:54

Brutálisan összeverte a férfi az élettársát, majd otthagyta, és csak másnap ment haza. Mire mentőt hívott, a nő meghalt.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre ítélt hétfőn a Fővárosi Törvényszék egy férfit, aki úgy megverte élettársát a Hős utcai lakásukban, hogy a nő a helyszínen életét veszítette – írja az MTI.

Az ítélet szerint a kábítószeres férfi és a nő élettársi kapcsolatban élt egymással, rendszeresen veszekedtek, és esetenként a nőt a férfi meg is verte. 2021. július 29-én kora hajnalban a férfi ököllel és egy tárggyal a nőt úgy összevertre, hogy 52 sérülést okozott neki.

A férfi ezután – az életveszélyes koponya- és hasi sérüléseket szenvedett élettársát hátrahagyva – lelépett a lakásból, ahová egy nap múlva tért csak vissza. Csak akkor fordult a szomszédokhoz segítségért, amikor a nő egyik ismerősének gyerekei megjelentek a lakásnál. Az időközben értesített mentők már csak a nő halálának beálltát tudták megállapítani.

A bíróság a férfi kétséget kizáró bűnösségét – a vádlott tagadásával szemben – a kamerafelvételek, a tárgyi bizonyítékok, a szemlefotók és jegyzőkönyvek, tanúvallomások, valamint a szakértői vélemények alapján állapította meg. A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a terhelt antiszociális személyiségzavarát, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott kábítószer-fogyasztó életmódját, hogy tettét többszörösen büntetett előéletűként, visszaesőként és hozzátartozó sérelmére követte el.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést. A bíróság a terhelt letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

A vádemelésről az RTL Híradó is beszámolt:


Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#élettárs#gyilkosság#hős utca#bíróság#fővárosi törvényszék

Címlapról ajánljuk