Baleset-bűnügy

Majdnem teljesen megvakult a budapesti buszsofőr a dühös utas miatt

rtl.hurtl.hu

2024. április 7. 19:37

Zavartan viselkedett, köpködött, aztán támadásba lendült az erőszakos utas, a sofőr egy ideig nem látott.

Majdnem elvesztette a látását, és szemüveget kényszerül viselni Bakondi Tamás sofőr, akit egy budapesti buszon támadott meg egy utas 2021-ben, írja a Blikk a férfi beszámolója alapján. Bakondi arról beszélt: „Csak az tűnt föl, hogy egy kicsit lepusztultabb alak fölszállt és anélkül hátrament, hogy megmutatta volna a jegyét vagy bérletét. De ha éppen ellenőrzik a munkámat és látják, hogy felengedtem valakit a buszra jegy vagy bérlet nélkül, akkor a szabálytalanság miatt engem megbüntetnek”.

Ekkor leparancsolta a férfit a buszról, mert nem akarta, hogy őt büntessék meg. Azonban mielőtt becsukta volna az ajtót, akcióba lendult: „Amikor elkezdett becsukódni az orra előtt az ajtó, hirtelen mérges lett és visszaszállt. Idegesen hátrament, leült, végül másodszor is leszállt utána, szóval kicsit zavartan viselkedett. Amikor megint be akartam csukni az ajtót, ő visszaszállt és leköpte sofőrfülkét eltakaró üveget. Attól már egy picit azért megrémültem. A következő pillanatban pedig megfogott egy marék aprópénzt, ha jól emlékszem, román lej volt, bár ez nem is fontos. Fölugrott, a fülkeajtó és a busz teteje közötti résen át, fölülről bedobta a pénzt, aztán elsétált”.

Az egyik lepattanó pénzérme visszapattant Bakondi arcába és eltalálta a jobb szemét. Ekkor észrevette, hogy megvakult: hívta a diszpécsereket és a 112-t, ahonnan a hatóságokat is értesítették az incidensről. Ezután megkérte a már a buszon lévő utasokat, hogy maradjanak tanúskodni, de senki sem várta meg a kiérkező segítséget.

Azt mondta: „A mentőben mind a két szememet leragasztották, hogy nehogy az ép szememről olyan utasítások érkezzenek a beteg szememre, hogy mozgatni kezdjem, ezzel esetleg még nagyobb bajt okozva”. Végül egy hónapig kezelték a szemsérülést, ami után azt is megállapították, hogy egy dioptriát romlott a szeme, így azóta csak szemüvegben vezethet.

Nyitókép: Róka László / MTVA

#Baleset-bűnügy#budapest#sofőr#utas#dühös#pénz#érme#vak#látás#romlás

Címlapról ajánljuk