Baleset-bűnügy

Megszólalt a 18 éve, bestiálisan meggyilkolt Pénzes Henrietta nagymamája: Semmivel sem enyhült a fájdalmam

rtl.hurtl.hu

2024. március 19. 5:37

K. András megerőszakolta, egy fához kikötötte, kirabolta, lelocsolta benzinnel, majd felgyújtotta a mindössze 14 éves Pénzes Henriettát.

Ismét bíróság elé állították azt a férfit, aki 2006-ban – mindössze 14 évesen – megerőszakolta, egy fához kikötötte, kirabolta, lelocsolta benzinnel, majd felgyújtotta áldozatát. K. Andrásnak, alias Mukinak ezúttal emberölés kísérlete miatt kell felelnie, amiért nemrégiben kis híján a saját nővérét is megölte, írja a Blikk.

A 18 évvel ezelőtt meggyilkolt Pénzes Henrietta nagymamája a lapnak elmondta:

„Hiába telt el 18 év, semmivel sem enyhült a fájdalmam. Soha nem lett volna szabad kiengedni Mukit, kivégzést érdemelt volna. Elég baj, hogy nincs már halálbüntetés, vele is ugyanazt kellene tenni, amit ő művelt az unokámmal. Etetik-itatják a börtönben ezeket az elvetemülteket! Ugyanakkor a mai napig állítom, Muki nem egyedül ölte meg Henikét. Az a sovány gyerek nem bírt volna el az unokámmal” – mondta el a lapnak a 82 éves asszony.

A lap emlékeztet rá: K. András 15 év után, 2021-ben szabadulhatott. Mint írják, a vád szerint a szabadulása után uralkodni kezdett a nővére felett, aki egyedüliként befogadta őt. Ennek ellenére Muki elvárta, hogy az mindenben kiszolgálja őt. Emiatt gyakran vitatkoztak, Muki pedig többször halálosan is megfenyegette őt egy késsel. A nő rettegett tőle, így félelmében egy időre még el is költözött a saját házából. Az RTL Híradó ezt így mutatta be:


2022. március 28-án éjjel újra vitázni kezdtek: ekkor K. András két kézzel torkon ragadta a testvérét, majd szorítani kezdte a nyakát, közölve vele, hogy megöli. Kizárólag Katalin védekezésén múlt, hogy a fenyegetését nem tudta beváltani. Miután az incidenst követően Mukit lecsukták, a zárkatársai előtt is azt hangoztatta, bánja, amiért nem sikerült a testvérét megfojtania, írja a Blikk.

2022. március 28-án a gyerekeket lefektettem, ő pedig ismét elkezdett kötözködni. Kiabált velem a konyhában, elölről befogta a torkomat, belenézett a szemembe, és azt kérdezte, „mit látsz a szememben? Látod a szememben, megöllek.” Közben fojtogatott 

– fogalmazott Katalin, aki ezután kétségbeesetten hívta a segélyhívót.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#felgyújtotta#megerőszakolta#16 éves#gyilkos#bíróság

Címlapról ajánljuk