Baleset-bűnügy

Visszavonta a pedofil kézilabdaedző kitüntetését a szigetszentmiklósi képviselőtestület

rtl.hurtl.hu

2024. március 4. 14:54

A helyi kézilabdaklub még azután is foglalkoztatta S. Tibort, hogy 2016-ban elítélték.

Egyhangú döntéssel vonta vissza a szigetszentmiklósi képviselőtestület azt a kitüntetést, amit 2000-ben adott annak a kézilabdaedzőnek, akit február közepén fiatalkorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekmények miatt fogtak el a rendőrök – írta a hvg.hu.

A vasárnapi Híradóban számoltunk be arról, hogy a 63 éves férfi házának alagsorában maszkokat, szexuális jellegű jelmezeket és segédeszközöket találtak. A gyanú szerint iskolák környékén és szórakozóhelyeken szemelte ki áldozatait, alkoholt, cigarettát vagy pénzt kínált vágyai kielégítéséért. Az is kiderült róla, hogy visszaeső: 2016-ban már elítélték fiatalkorúak ellen 2007-ben és 2011-ben elkövetett szexuális bűntettek miatt.


Két évtizedig rendőrként dolgozott, 2003-ban előnyugdíjjal távozott, ezután kézilabdaedzőként dolgozott, főleg utánpótláskorú gyerekekkel foglalkozott. A Szigetszentmiklósi Kézilabda Sportkör azután is alkalmazta, hogy jogerősen elítélték, igaz, már csak szertárosként és intézőként 2017 és 2020 között. Azután is kapcsolatban maradt a csapattal, hogy a klub hivatalosan elbocsátotta, idén február elején még mérkőzést is vezetett.

Nemrég ért véget a testületi ülés, a 14 képviselőből 12-en voltunk jelen, és egyhangúan megszavaztuk az előterjesztésemre, hogy Szigetszentmiklós képviselő-testülete visszavonja a még 2000-ben átadott Testnevelési és Sport Díj kitüntetést S. Tibortól, aki a múlt héten kirobbant pedofilügy jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottja

– közölte hétfőn a hvg.hu-val Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János. A városvezető hozzátette, hogy vizsgálóbizottságot nem tud létrehozni, mert a férfinak nem volt kapcsolata önkormányzati szervvel, csak az őt foglalkoztató helyi kézilabdaklub vizsgálódhat saját hatáskörben.

A polgármester javaslatot tett arra, hogy a Fidesz-frakció vonja vissza a kézilabdaklub elnöke, Kovács István külsős bizottsági tagságát, amiért azután is foglalkoztatták S. Tibort az egyesületnél, hogy korábban elítélték. Nagy János szerint Kovácsot a helyi Fidesz önkormányzati képviselőnek indította volna a júniusi választáson, de ezt a párt tagadja.

Nyitókép: szigetszentmiklos.hu

#Baleset-bűnügy#szigetszentmiklós#pedofil#pedofília#kitüntetés

Címlapról ajánljuk