Baleset-bűnügy

Robbantott egy férfi egy szombathelyi társasházban, hogy bosszantsa szomszédait

rtl.hurtl.hu

2024. február 11. 17:06

Szombat éjjel egy szombathelyi társasházban rongálta meg a gázvezetéket, majd idézett elő robbantást egy idős férfi, hogy bosszantsa szomszédjait, akikkel összeveszett.

Robbanásra ébredtek szombat éjjel egy szombathelyi társasház lakói. Az ATV Híradó riportja szerint egy férfi megrongálta a gázvezetéket a lakásában, majd egy udvari fészerben várta meg a robbanást. Mint írják, először öngyilkossági kísérletre gondolt mindenki, de úgy tűnik, a férfi a szomszédjain akart bosszút állni.

A robbantás után a lakás ablaka kitört, a redőny pedig leszakadt, de ezen kívül komolyabb kár nem keletkezett az épületben. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a robbanás a földszinti lakás konyhájában történt, ami után egy kisebb tűz is keletkezett. A tűzoltók eloltották a lángokat, amelyek így nem terjedt tovább a lakás többi részére, a tűz keletkezésének pontos körülményeit vizsgálják. A szomszédok szerint

a detonáció alatt a fészerben húzta meg magát a férfi, akit az szem zavart, hogy a felső szinten egy kétgyerekes család is lakik.

A lakók azt nyilatkozták, hogy az idős férfi a szomszédjait akarta bosszantani, valamennyiükkel összeveszett már. Szerintük korábban is volt rá példa, hogy megpróbálta őket megfélemlíteni. A férfit a rendőrök elvitték, de további tájékoztatást egyelőre nem adtak. A lakók közben attól rettegnek, hogyha a férfi visszamegy, újra életveszélyes dolgot művel. 

Nyitókép: rtl.hu

#Baleset-bűnügy#szombathely#társasház#robbantás

Címlapról ajánljuk