Baleset-bűnügy

Tört-zúzott a Bosnyák téri templomban, videón ahogy elkapták a rongálót

rtl.hurtl.hu

2024. január 2. 9:58

Kárt tette a szobrokban, a gyertyatartókban, az üvegtárgyakban.

Vádat emeltek egy férfivel szemben vallási tisztelet tárgyának megrongálása miatt és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták vele szemben, írja az Ügyészség.

A vádirat szerint egy 49 éves férfi 2021. június 30-án, délben bement a XIV. kerületben a Bosnyák téren egy templomba, ahol megrongált különböző kegyeleti tárgyakat. 

Az elkövető egy szobrot ledöntött a talapzatáról, egy másikban is kárt okozott, összetört több üvegtárgyat és egy zászlórudat, valamint gyertyatartókat is megrongált. A sérülések egy része javítható volt, a cselekménnyel a férfi több mint százezer forint kárt okozott.

Az igazságügyi elmeorvos szakértői vélemény szerint az elkövető nem látta át teljesen tettének következményeit, ebben enyhe-közepes fokban korlátozott volt.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit vallási tisztelet tárgyának megrongálásával vádolja és arra tett indítványt, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésében végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Az alábbi felvételen az látszik, ahogyan a férfi a templom felé tart, majd az is, amikor a bűncselekmény elkövetését követően a rendőrök elfogják.


Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#templom#rongálás#bosnyák tér

Címlapról ajánljuk