Baleset-bűnügy

Le akartak szúrni egy fenyőfaárust a pesterzsébeti piacon, az LMP polgármesterjelöltje lépett közbe

rtl.hurtl.hu

2023. december 23. 16:49

Egy férfi az unokája megölését akarta megbosszulni a fenyőfaáruson, de az LMP polgármesterjelöltje kicsavarta a kezéből a böllérkést. 

Gyilkosságot akadályozott meg a Bereczki Miklós soroksári LMP-s Zöld polgármester-jelöltje a pesterzsébeti Tátra téri piacon – írta a BaHír. A lap beszámolója szerint az egyik fenyőfaárust akarta leszúrni egy férfi, bosszúból, mert szerinte az árus egyik rokona ölte meg unokáját, akinek holttestét egy disznóólban rejtette el.

A BaHír cikke szerint szombat délelőtt egy nő és egy férfi ment oda az árushoz, és hangos vitába keveredtek. A férfi egy ponton elment, majd pár perc múlva egy böllérkéssel tért vissza, és a fenyőfaárus felé indult, azt kiabálva, hogy megöli, de ekkor elbotlott.

Bereczki Miklós egy másik férfival együtt ekkor lépett közbe: oda szaladt és kicsavarta a férfi kezéből a kést, majd az LMP aktivistái értesítették a rendőrséget. Bereczki Miklós a lapnak elmondta, a rendőrök kiérkezéséig a kést eltette, majd az intézkedés során átadta a hatóságnak. Hozzátette, mint megtudta, a férfinak valóban megölték az unokáját, a tettest pedig már elkapták a rendőrök.

Az esetről december elején számolt be a Híradó. Az áldozatot 15 késszúrással ölte meg gyilkosa, majd a holttestet egy disznóólban rejtette el nagyszülei gyáli házánál. A gyanú szerint az áldozat egy nagyobb összeggel tartozott neki, ezen vesztek össze, és verekedés közben történhetett a gyilkosság. A férfit letartóztatták, a bíróságon sem tett vallomást.

A fenyőárusra támadó férfi a BaHír cikke szerint a helyszínen többször is elismerte, hogy meg akarta ölni a fenyőfaárust az unokája meggyilkolása miatt.

Nyitókép: Illusztráció - Fenyőfák Nyíregyházán, a Búza téri piacon 2023. december 15-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

 

#Baleset-bűnügy#gyilkossági kísérlet#lmp#polgármester-jelölt#pesterzsébet#fenyőfaárus

Címlapról ajánljuk