Belföld

Fővárosi polgármesterjelöltet jelentett be Magyar Péter pártja

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 2. 14:50

Három kerületi polgármester-jelöltre van szükségük ahhoz, hogy budapesti listát állíthassanak.

Magyar Péter országjárása sümegi állomásán szerdán bejelentette, hogy a Tisza párt nemcsak az európai parlamenti, de a fővárosi önkormányzati választáson is indul majd. Ehhez az első fővárosi polgármester-jelöltjüket már be is jelentették a Nemzeti Választási Irodának (NVI), vette észre a hvg.hu.

Ahhoz, hogy egy párt Budapesten listát állíthasson, vagy főpolgármester-jelölt, vagy három kerületi polgármester-jelölt szükséges. A jelek szerint a Tisza párt ez utóbbi lehetőséget választotta, és az első kerületi jelöltjük meg is van: 

a XVIII. kerületben (Pestszentlőrinc-Pestszentimrén) Balogh Balázst indítják.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) oldalán egyelőre nem sok minden olvasható a Tisza párt jelöltjéről, még fénykép sem látható róla.

A kerületben Balogh a nyolcadik polgármester-jelölt: az ellenzéki pártok közös jelöltjeként indul Szaniszló Sándor jelenlegi polgármester, és van jelöltje a Fidesz-KDNP-nek, az LMP-nek, a Munkáspártnak, a Mi hazánknak, a Nép Pártjának és a Megoldás Mozgalomnak is. 

Magyar Péter pártja rövid idő alatt jelentős támogatottságra tett szert, a Medián szerint az EP-listájukra többen szavaznának, mint a három ellenzéki pártéra összesen:


Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#magyar péter#tisza párt#önkormányzati választás 2024#budapest#polgármester-jelölt

Címlapról ajánljuk