Baleset-bűnügy

Leszakadt egy erkély Erzsébetvárosban, két ember súlyosan megsérült

rtl.hurtl.hu

2023. december 11. 19:36

Leszakadt egy belső udvarra néző erkély a Paulay Ede utcában, és maga alá temetett két építkezésen dolgozó munkást, akik súlyosan megsérültek. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz.

Leszakadt egy belső udvarra néző erkély a budapesti VII. kerületi Paulay Ede utcában hétfőn kora reggel. Az épületen éppen felújítási munkálatokat végeztek, a lezuhanó erkély pedig maga alá temetett két, az építkezésen dolgozó férfit. A mentők súlyos sérülésekkel szállították őket kórházba – írja a Bors.

A környéken élők szerint éppen falat bonthattak a belső udvarban, amikor megtörtént a baj. A lap szerint a helyszínre azonnal mentők, rendőrök és tűzoltók érkeztek, a dolgozók ugyanis a romok alá szorultak. Az egyik környéken lakó férfi azt mondta a lapnak, hogy a ház műemlékvédelem alatt áll.

Egyelőre nem tudni, hogy történt-e emberi mulasztás. Az üggyel kapcsolatban BRFK azt közölte, hogy foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoznak. Az Országos Mentőszolgálat a lapnak megerősítette, hogy a helyszínről két személyt szállítottak kórházba súlyos sérülésekkel.

Mint arról beszámoltunk, tavaly júliusban egy hasonló tragédia történt a VI. kerületben. A Budapesti Operettszínház táncosa épp a munkahelyére tartott, amikor ráomlott egy Jókai utcai ház. Idén december elején arról is írtunk, hogy a házomlásban súlyosan megsérült balerina még mindig azért küzd, hogy egyszer újra lábra tudjon állni.

A tragédiával akkor a Fókusz is foglalkozott:


Nyitókép: Google Maps (2018-as utcakép)

#Baleset-bűnügy#erkély#leszakadt#budapest#erzsébetváros#vii. kerület#súlyos sérült#építkezés

Címlapról ajánljuk