Baleset-bűnügy

Videón: így „dolgozik” a fehérvári áruházi zsebtolvaj – így ne tartsa soha a táskáját!

rtl.hurtl.hu

2023. december 7. 10:18

Elképeszető aljasság és szemtelenség.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki bevásárlás közben fosztott ki időskorú, értékei elvételét megakadályozni nem tudó személyeket, közölte az ügyészség.

A vád szerint a férfi 2023 márciusában szabadult fegyházbüntetéséből, amit időskorúak sérelmére elkövetett kifosztás miatt szabtak ki vele szemben. 

Ezután 2023 áprilisában alig több mint két hét alatt újabb 13 bűncselekményt követett el idős sértettek sérelmére.

A férfi ebben az időszakban Székesfehérvár különböző boltjaiban idős emberek pénztárcáját lopta el jellemzően úgy, hogy a sértettek bevásárlókocsijához ment, és az ott elhelyezett táskából a pénztárcát, a benne lévő bankkártyákkal, esetleg okiratokkal kivette és eltette. A férfi úgy lopott többször is, hogy az áldozat a bevásárlókocsija közvetlen közelében volt, esetleg csak elfordult.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség arra tett indítványt, hogy őt a Székesfehérvári Járásbíróság fegyházbüntetésre ítélje, és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyészég által közzétett videóban jól megfigyelhető, hogyan cserkészi be és fosztja ki mit sem sejtő áldozatát a férfi. A késporokból levonható tanulság: nem érdemes a kézitáskát az értékekkel a bevásárlókocsin tartani.


Nyitókép: Ügyészség

#Baleset-bűnügy#zsebtolvaj#tolvaj#idős#bolt#székesfehérvár

Címlapról ajánljuk