Baleset-bűnügy

Részegen esett neki a gyereke tanárainak az iskolában egy borsodi férfi

rtl.hurtl.hu

2023. november 20. 14:09

A rendőröknek kellett megfékezniük a férfit, aki fellökte az igazgatóhelyettest.

Részeg apa támadt egy borsodi kistelepülés iskolájának igazgatóhelyettesére szeptemberben – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat, miután bement az iskolába részegen, és a gyermekével kapcsolatos aznapi konfliktushelyzet miatt kiabált, szidalmazta a tanárokat.

A vádlotthoz odament egy szaktanár valamint az igazgatóhelyettes nő, felszólították, hogy fejezze be a veszekedést, és beszéljék meg a problémát. A férfi azonban trágár kijelentéseket tett, és az sem használt, amikor az igazgatóhelyettes közölte vele, hogy rendőri intézkedést fog kérni vele szemben.

Az apa elindult kifelé az épületből, a nő viszont felhívta a figyelmét, hogy várja meg a kiérkező rendőröket, mire a férfi felé fordulva közölte, senki nem mondja meg, hogy hova mehet. Ekkor a vádlott meglökte a sértettet, aki kibillent az egyensúlyából, de nem esett el.

A vádlott a rendőri intézkedés alatt is végig arrogánsan viselkedett, megbilincselték. Az ügyészség emlékeztet, hogy a sértett pedagógus, az iskola igazgatóhelyettese közfeladatot ellátó személynek minősül – a büntetlen előéletű férfival szemben ezért büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak.

A Híradó tudósítása az esetről:


Nyitókép: Sally Anscombe / Getty Images

#Baleset-bűnügy#borsod#borsod-abaúj-zemplén vármegye#ügyészség#apa#részeg#iskola#oktatás#konfliktus#tanár

Címlapról ajánljuk