Baleset-bűnügy

Összekötözve, a hűtőben találtak rá egy várandós Los Angeles-i modell holttestére

rtl.hurtl.hu

2023. október 28. 17:39

Épp csak a múlt hónapban költözött az új lakásába.

A hűtőszekrényben találták meg egy Los Angeles-i modell, Maleesa Mooney holttestét – írja a NY Post. A nő csuklóit és bokáit összekötözték, a száját pedig betömték. A szervezetében kokain nyomaira bukkantak. 

A Los Angeles megyei halottkémi hivatal már a hónap elején „emberöléses erőszaknak” minősítette a 31 éves nő halálát, ám a boncolási jegyzőkönyv most a Post birtokába jutott. A nőt szeptember 12-én találták holtan South Figueroa Street-i lakásában, miután az édesanyja kihívta a rendőröket, hogy jóléti ellenőrzést végezzenek a lányánál.

Amikor a rendőrök beléptek a lakásba, egy vértócsát találtak az élettelen test alatt, amely a jelentés szerint „a hűtőszekrénybe volt szorítva”. A halottkémek tompa tárgy okozta sérüléseket találtak Mooney fején, hátán és bal felső karján. A toxikológiai eredmények azt is kimutatták, hogy a szervezetében benzoylecgonin, valamint kokain és etanol keveréke volt.

„A boncoláskor észlelt tompa erőbehatású traumás sérülések önmagukban általában nem tekinthetők akut életveszélyesnek” – írja a jegyzőkönyv, és hozzáteszi: ahogy rátaláltak Mooneyra, ezek a sérülések mégis arra utalnak, hogy valószínűleg erőszakos fizikai összetűzésbe keveredett a halála előtt. „Ennek fényében bizonytalan, hogy a kábítószer és/vagy az alkohol milyen szerepet játszhatott Mooney halálában, ha játszott egyáltalán” – fogalmaznak. 

A halottkémek arra is találtak bizonyítékot, hogy a nőt megfojtották. Mooney iCloudjában volt egy riasztás, és a család szerint azt jelezte, hogy a gyilkos megpróbálta zálogba adni a nő iPhone-ját és MacBookját. 

Mooney nővére, a modell Jourdin Pauline a helyi KTLA televíziónak elmondta, hogy nővére két hónapos terhes volt, amikor meghalt, és mindig is anya akart lenni. Mooney csak a múlt hónapban költözött a nagyjából 450 lakásos luxus apartmanházba.

Nyitókép: Facebook

#Baleset-bűnügy#modell#holttest#hűtőszekrény#gyilkosság#emberölés#rablás#várandós#los angeles

Címlapról ajánljuk