Baleset-bűnügy

Rablás és gyújtogatás miatt emeltek vádat több Fradi-szurkoló ellen Olaszországban

rtl.hurtl.hu

2023. október 20. 11:01

A hatóságok tizenegy 22 és 44 év közötti ferencvárosi szurkoló ellen indítottak eljárást.

Két hete a Fiorentina elleni találkozó előtt a Ferencváros drukkerei elvettek egy molinót egy hazai szurkolótól, majd a mérkőzésen felgyújtották a transzparenst – írta a csakfoci.hu a Prima Firenze alapján.

A cikk szerint a Fiorentina szurkolója éppen a stadion felé tartott a meccs napján, amikor körbevették a fradisták. Az olasz férfi számára különösen kedves volt a transzparens, azt ugyanis évek óta nála volt két szurkolótársa emléke miatt. A portál szerint a transzparensen az elhunyt barátok nevei is szerepeltek.

A mérkőzés közben a Fradi-szurkolók felgyújtották ezt a molinót, de a rendőrség a kamerafelvételek alapján azonosítani tudta a transzparens elrablóit, valamint a gyújtogatókat is. 

A hatóságok jelenleg bűnszövetségben elkövetett rablás miatt emelt vádat tíz, 22 és 44 év közötti vendégszurkoló ellen, akik közül állítólag öten magyarok, öten pedig lengyelek, miután az FTC-szurkolókkal jó viszonyt ápoló Slask Wroclaw szimpatizánsai is megjelentek a találkozón. Emellett egy 35 éves magyar állampolgár ellen is feljelentést tettek sporteseményen történő veszélyes pirotechnikai eszközök meggyújtása miatt. 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

#Baleset-bűnügy#olaszország#ferencváros#rablás#meccs#fiorentina#gyújtogatás

Címlapról ajánljuk