Baleset-bűnügy

Másfél év próbaidőt kapott a két fiú, akik homokot és kavicsos földet tömtek osztálytársuk szájába

rtl.hurtl.hu

2023. október 11. 16:55

Homokkal, kaviccsal kevert földet tömtek osztálytársai egy hatodikos fiú szájába tavaly tavasszal a baktakéki általános iskolában. A gyerek napokkal később életveszélyes állapotba került, kétszer meg kellett műteni. A törvényszék a kiskorú kegyetlenkedőket jogerősen 1 év 6 hónap próbaidőre ítélte.

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülésen jogerősen elítélte azt a két fiatalkorút, akik egy társukkal kiskorú fiú osztálytársuk szájába füvet, homokot és kavicsot tömtek – írja az MTI.

Mint arról beszámoltunk, október elején életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség két fiatalkorú férfi ellen, akik kiskorú fiú osztálytársukat lefogták, földre vitték, majd füvet, kavicsot és homokot tömtek a szájába, amit a gyerek lenyelt.

Az eset tavaly tavasszal történt a baktakéki általános iskola udvarán. A sértett szégyellte a történteket, így arról sem tanárainak, sem szüleinek nem számolt be. A következő napokban egyre rosszabbul érezte magát, szülei orvoshoz vitték, ahonnan kórházba utalták, és 

két műtétet hajtottak végre rajta, miután életveszélyes állapotba került.

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, őket a törvényszék társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértésben találta bűnösnek. A közlemény szerint

a törvényszék mindkettőjüket 1 év 6 hónapra próbára bocsátotta, valamint a próbaidő alatti pártfogó felügyeletüket rendelte el. 

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak beismerő vallomását, megbánó magatartását és azt, hogy őket a következmény tekintetében gondatlanság terheli. A törvényszék súlyosító körülményként értékelte a társtettesi elkövetést és a sértett számára okozott pszichés megterhelést, valamint azt, hogy a cselekmény következtében a kisfiú hosszabb időtartamú gyógykezelésre szorult.

Az iskolai kegyetlenkedéssel az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#homok#kavics#életveszélyes állapot#iskolai bántalmazás#jogerős ítélet#próbaidő

Címlapról ajánljuk