Baleset-bűnügy

Százhalombattai rém: Élvezem, hogy kreatív munkát végezhetek

rtl.hurtl.hu

2023. október 9. 6:51

Balogh Lajos 29 éve van magánzárkában, de nem érzi magányosnak magát. A sorozatgyilkost négy nő kegyetlen kivégzése miatt ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre.

„Érzem a szagokat, az ízeket, hallom a hangokat, látom az arcukat” – öt ember életét oltotta ki Balogh Lajos a kilencvenes években. Az összes gyilkosságra pontosan emlékszik. A sorozatgyilkost négy nő kegyetlen kivégzése miatt ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre. 16 évig nem áll szóba a médiával, 4 évvel ezelőtt a Fókusszal tett kivételt:


Balogh most a Borsnak mondta el: február óta memóriajátékot készít a börtönben egy jóvátételi program keretében.

Élvezem, hogy kreatív munkát végezhetek, és a munkám gyümölcsét eljuttatják óvodákhoz és iskolákhoz

– fogalmazott a férfi, aki 29 éve magánzárkában él, de szavai szerint már nem érzi magát magányosnak. „Nincsenek szocializációs vagy kommunikációs problémáim. Nem vagyok agresszív, senkivel sem kötekszem, de zárkatársat már nem tudnék elviselni” – tette hozzá. 

Balogh Lajos ügyét 2025-ben veszik elő legközelebb, ekkor döntenek a feltételes szabadlábra helyezéséről, szerinte azonban nincs bíró, aki vállalná az ezzel járó kockázatot. 

A  felülvizsgálat nekem annyit jelent, hogy elvesznek 10 percet az életemből, amíg kimondják, hogy maradok. Feleslegesnek tartom ezért kifényesíteni a cipőmet. 

A férfit senki sem látogatja, Tímea lánya 5 éves volt, amikor Balogh Lajos börtönbe került.

Úgy nőtt fel, egy olyan környezetben, ahol folyamatosan azt hallotta, hogy én egy nagyon gonosz alak vagyok. Hozzáteszem, nem is várhattam mást, hiszen az egyik családtagot is meggyilkoltam

– fogalmazott Balogh Lajos, aki szerint lánya annyit tud róla, amit a szeretteitől hall vagy az újságokban olvas. Nem várja el tőle, hogy bemenjen hozzá és ajándékot küldjön. „Mivel ellene nem követtem el semmilyen bűncselekményt, sohasem tiltottak el tőle, de azt sem tudom, hogy hol él. A Vöröskereszt segítségével megkerestethetném, de tiszteletben tartom, hogy távol tartja magát tőlem. Megérdemlem, hogy a világ megvált tőlem” – mondta. 

Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#százhalombattai rám#sorozatgyilkos#balogh lajos#gyilkosság

Címlapról ajánljuk