Baleset-bűnügy

Gyógyszerre ivott, elájult TikTok-közvetítés közben egy magyar fiatal – rendőrök törték rá az ajtót

Mohos MátéMohos Máté

2023. szeptember 8. 16:53

Az édesanyját gyászoló Janika feltehetően nem volt józan, amikor elvesztette eszméletét élő közvetítés közben szerdán késő este. Kommentelői közül nem sokan aggódtak a testi és lelki épségéért, végül azonban egy nézője értesítette a hatóságokat.

Felkavaró tartalomba futhattak bele a magyar TikTok-felhasználók, ha szeptember 6-án késő este felmentek a közösségi felületre. Egy Janika keresztnevű, Budapesten élő felhasználó indított ugyanis élő közvetítést nem sokkal édesanyja halála után Hiányzól Anya címmel. Ebben feltehetően nem túl józan állapotban öntötte ki lelkét követőinek.

Az asztalnál ülő fiatal végül elaludt a hagymás étel fölött, ami persze nem kerülte el nézői figyelmét. Többen vicceskedve, gúnyolódva kommenteltek, illetve kérték Janikát, hogy kövesse őket vissza. Azonban olyan is akadt, aki aggódva szólt hozzá, sőt valaki rendőrt is hívott.

A hatóságok meg is érkeztek, és kopogtatás után rátörték az ajtót Janikára – az alábbi videón itt ér véget a közvetítés. Az még éppen hallható volt a videón, ahogy megjelennek a rendőrök, a felvétel pedig gyorsan terjedni kezdett: hamarosan más TikTok-fiókokon és Facebook-csoportokban is feltűntek a közvetítés utolsó pillanatai.

A videót alább lehet megnézni:


Nem ez Janika első extrém videója

A fiatal esetéről a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is megkérdeztük. Közölték: szeptember 6-án 23 óra 30 perc körül kapták a bejelentést, hogy egy XIX. kerületi lakásban egy férfi rosszul lett. A helyszínre érkező rendőrök a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársaival közösen jutottak be a lakásba, ahonnan a mentők a férfit kórházba vitték Az esettel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja nem merült fel – írták.

A nagyjából 1000-1500 nézőt vonzó live után nemcsak az eredeti videó, de Janika profilja is eltűnt a TikTokról, azonban több néző közösségi médiás beszámolója alapján elég riasztó kép rajzolódik ki. Úgy tudni, hogy szeptember 6-a előtt nagyjából három-négy nappal hunyt el a fiatal édesanyja. Erről több videót is készített, amelyeken többek között „begyógyszerezve piált” egy felhasználó szerint.

A 6-i közvetítésről az egyik néző azt írta: „élő adásban gyógyszereket vett be, majd ivott rá… annyi mozgás volt az élő adásban, hogy előredőlt, fejjel bele az előtte lévő ételbe”. Ő is megemlítette, hogy 

a sok ember a kommentszekcióban csak a bekövetést kérte, mert ugye az a fontos, de az, hogy eszméletlenül feküdt, az nem.

Egy közelben lakó kommentelő azt állítja, hogy miután kijöttek a rendőrök, közösen keresték meg Janika Facebookját, és tudták meg a címét. Ő volt az a felhasználó, aki végül segítséget hívott. 

Olyan is akadt, aki már hosszabb ideje követi Janikát, ő arról számolt be, hogy a fiú már korábban is osztott meg riasztó tartalmakat a közösségi felületen többek között a mértéktelen alkoholfogyasztásáról, de előfordult, hogy összetört egy rollert, vagy bevitt egy biciklit az ágyába.

Nyitókép: TikTok

#Baleset-bűnügy#tiktok#rendőrség#kollégium#gyász#gyógyszer#alkohol#komment#követés

Címlapról ajánljuk