Baleset-bűnügy

Ellopta a csivavát, majd hajfestékkel átfestette – nem jött be a mesterterv

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 6. 20:49

Gyorsan meglett az a kutyatolvaj, aki Somogy megyében nyúlt le egy csivavát, majd átfestette szürkére.

Elloptak egy Somogy megyei településről egy fekete alapon fehér foltos csivavát, majd a gazdája kiderítette, kinél keresse, azonban igencsak meglepődött, mert ekkora már más színben pompázott a „legényke” – írja a police.hu.

A rendőrség szerint a Roni névre hallgató kutya korábban soha nem szökött ki az utcára, ezért gazdája először a szomszédokat kérdezgette, valaki nem látta-e a kétéves csivavájukat. Az egyik szomszéd arról számolt be a nőnek, hogy látta, amint a szomszédos településen élő férfi megállt az autójával a házuknál, majd kiszállt, odament a kerítéshez, és simogatni kezdte a kis termetű kutyát, majd betette az autójába. A szomszéd azt hitte, a férfi csak játszik a kutyussal.

Ezután a nő elment a férfihoz, ahova két rokona elkísérte. A férfi házához érve az ott lakók azt állították, nem tudnak a kérdéses csivaváról, az egyik melléképületből azonban nyüszítés hallatszott. A kutyákra jellemző hangok a nyári konyhából jöttek, és az ajtót kinyitották, a bent lévő kutyus egyből a bejelentőhöz futott, akinek rögtön feltűnt, hogy az eb színével valami nem stimmel. Míg Roni eredetileg fekete alapon fehér foltos, ez a csivava fekete alapon sötétszürke foltos volt. Egyből látszott, hogy átfestették.

Ellopta a csivavát, majd hajfestékkel átfestette – nem jött be a mesterterv
Roni átfestve. Fotó: Police.hu.

A nő bejelentése után a Barcsi Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetőt elfogták, és lopással gyanúsították. A 40 éves férfi beismerte a tettét, bár az esetet úgy magyarázta, hogy az ebet nem ő tette az autóba, hanem az magától ugrott be oda, és nem is festette át, hanem a kutya ugrott bele a nyári konyhában lévő lavórba, amelyben festéket és fáradt olajat tárolt. Aztán addig hempergett a vegyi anyagokban, amíg tetőtől talpig festékes lett.

Roni azóta ismét eredeti színében él gazdájánál, a hajfestéket is eltávolították róla.

Ellopta a csivavát, majd hajfestékkel átfestette – nem jött be a mesterterv
Roni már fehéren. Fotó: police.hu.

Nyitókép: police.hu.

#Baleset-bűnügy#csivava#lopás#somogy#rendőrség

Címlapról ajánljuk